Kam na motorce - Nejlepší trasy pro motorkáře v ČR

Tak jsme se konečně dočkali :) Je před námi léto a spousta nových zážitků na motorce. Aby sis moto výlety pořádně užil, připravili jsme pro tebe pár doporučení na co nezapomenout před cestou, jak se na výlet zabalit a taky pár tipů, kam můžeš zavítat :)

Příprava motorky na výlet

Chystáš se na celodenní výlet na motorce a nevíš úplně přesně, co si s sebou vzít na cestu? Mrkni, jak připravit motorku na jednodenní výlet.

Jak se zabalit na dovolenou?

Jak se připravit na cesty a na co nezapomenout? Před každou dovolenou si každý z nás plánuje, co si vezme s sebou a kam všude se chce podívat a je jedno, jestli jede vlakem, autem nebo na kole... Když vyrážíš na dovolenou na motorce, tak je to podobný. Mrkni na seznam věcí, který před dovčou zkontrolovat.

Jak přežít letní vedra na motorce?

Zajímavé téma, které bohužel plno lidí podceňuje. Proto vidíme na motorkách v horkých letních měsících borce v kraťasech, tílku a v žabkách a samozřejmě bez rukavic. Párkrát jsem na motorce spadnul a nebýt oblečený, špatně by to dopadlo. Zároveň bych nikomu nepřál jízdu ve vlastní šťávě v koženém oblečení nebo v kombinéze, za to utrpení to nestojí. Kdo už takový zážitek měl, dá mi za pravdu. Cestování na motorce si ale v dnešní době můžeš užít, stačí si dobře vybrat oblečení, v kterém ti bude příjemně i v tom největším vedru.

Tak, příprava za náma a můžeme to odpískovat... 

Kam na motorce Středočeský kraj

Máme pro tebe tip na kratší 115km projížďku, super zatáčky a silnice s kvalitním povrchem...No a kde začít, než u nás v Kutné Hoře

Kutná Hora - toto nádherné starobylé město dříve Královské, které je zapsané v Unescu, ti rozhodně doporučujeme (i na samostatný několikadenní výlet). Chrám sv. Barbory, nádherný nově zrekonstruovaný kaskádovitý park u Vlašského dvora, Kostnice s největší sbírkou lidských kostí v Evropě a mnoho dalších zajímavých památek, stylové restaurace (za nás je výborná V Ruthardce) nebo naprosto skvělý Cocktail bar v Barborské ulici, který jako jediný mimopražský patří do TOP 5 nejlepších v ČR.

Když nemáš tolik času... Doporučujeme trasu na cca 60 km .. od Mukařova přes Sázavu, Jevany, Kozojedy u Mukařova - historická obec z roku 1850 s románským kostelem sv. Martina, který byl goticky a barokně přestavěn.

Když chceš vypadnout na prodloužený víkend..n Tip na třídenní trip, parádní silnice, večer pokec u pivka, prostě voraz. Tahle trasa je víc o ježdění než o památkách, takže jsme tomu přizpůsobili i trasu.

 

Kam na motorce Liberecký kraj

Když potřebuju vypustit adrenalin nebo se odreagovat nebo si prostě jen užít jízdu na motorce... Volba č. 1 je okruhový ježdění v Sosnové.

Kolem Sosnové je spousta dalších míst, která doporučuju navštívit. Tahle trasa je spíš rovinatá a po hlavních cestách, takže rovinky a skvělé výhledy do krajiny. Navíc po celé trase je kvalitní povrch a především za Mladou Boleslaví je to pecka. 

 

Kam na motorce Královehradecký kraj (Krkonoše)

Další trasa na tři dny nebo prodloužený víkend s návštěvou muzeí, hor a dobrého žvance :)

 Moto výlet na motorce

Kam na motorce Pardubický kraj

Tuto trasu mám obzvlášť rád, střídají se rovinky s táhlýma zatáčkama a místama i pěkně utaženejma vracákama. Ideální trasa, pokud máš chuť na trochu sportovnější projížďku.

Jednodenní výlet do Orlických hor a super silnice pro svezení. Tímto směrem jezdíme často a trasa se dá i upravit, hlavně podle času, který zrovna máme. Směrem na Chrudim to máme rádi a jezdíme tudy i na kratší vyjížďky. Za Chrudimí je pak plno nezáživných dlouhých úseků, ale dá se to přežít, protože cca po 30km přejedeš hlavní tah na Hradec Králové směrem na Choceň a tam se ti to bude líbit. Když uděláme kolečko přes Jablonné, tak se vracíme opět do Ústí nad Orlicí, ale pojedeme směr na Litomyšl, dále na Nové Hrady a Seč - Čáslav. Tato druhá část trasy je pro nás zajímavější, je více zatáčkovitá a navíc nevede po hlavním tahu a silnice jsou s menším provozem.

 

Kam na motorce Jihočeský kraj

Trasa, kterou máme moc rádi, jelikož každý rok jezdíme do Písku na servis. Nejezdíme nejkratší cestou, pokaždé trasu lehce upravíme, ale vždycky to bereme jako pohodovej výlet, při kterém najedeme krásných cca 400km. 

Dvoudenní výlet do jižních Čech a celkem 500 km. Na jih nejedeme úplně po hlavních silnicích, ale začínáme naším oblíbeným Posázavím směrem na Orlík, kde to stočíme na Písek a pak dolů k Šumavě do Volar...

Trocha historie neuškodí aneb Putování za Žižkou - výlet do cukrárny a do Sudoměře k památníku.

  

Kam na motorce Jihomoravský kraj

Delší jednodenní výlet přes Pasohlávky, Buchlovské kopce a Slavkov u Brna... Prostě boží Morava :)

 Něco jako víno - ženy - zpěv, v našem podání benzín - motorka - řev výfuků.

 

Kam na motorce Olomoucký kraj

Dvoudenní trip se zastávkou ve Velkých Losinách, kde se dá projet na koních, navštívit místní ruční výrobnu papíru a večer dát pivko a kus dobrého masa :) Naše oblíbená trasa s krásnou přírodou a naprosto úžasnými silnicemi se skvělým povrchem. 

 

Kam na motorce Ústecký kraj

Zajímavá trasa po hranicích středočeského kraje až do Ústeckého. Jezdíme většinou mimo hlavní tahy tak, abychom si jízdu pořádně užili. Tenhle moto výlet jsme rozdělili do dvou dnů s přespáním v historickém městě Žatci.

 

 Máš nějaký svůj tip na parádní výlet? Napiš nám svoje zážitky, rádi se inspirujeme :)

 

Přejeme krásné léto a kolama dolů :)   JOMAXÁCI 

V případě jakýchkoliv dotazů piš info@motojomax.cz nebo volej Marťase 606 610 227

Sleduj nás taky na facebooku nebo na instáči s hashtagem #motojomaxcz. 

 facebook_motojomax  logo_instagram_male   linkedin_motojomax        youtube-1837872_640