Jomaxácké motovýlety V. Sosnová

Po 14 dnech jsme si zajeli opět zajezdit na okruh do Sosnové u České Lípy. To by nebylo až tak zajímavý jako trasa, po které jsme tam dojeli, a která má několik fakt zajímavých míst, které ti chceme doporučit.

Trasa je spíš rovinatá a po hlavních cestách, takže rovinky a skvělé výhledy do krajiny. Navíc po celé trase je kvalitní povrch a především za Mladou Boleslaví je to pecka.

Kutnou Horu už znáš z našich předchozích tras. Takže vyrážíme směr ..

Poděbrady - lázeňské město s kolonádou kolem řeky Labe a výbornou zmrzlinou na náměstí.

poděbrady

Cestou z Poděbrad je Královské město Nymburk, které jenom míjíš, ale doporučujeme se tam zastavit třeba na procházku kolem vody, kde uvidíš cihlové hradby s hranolovými baštami.

nymburk

Pokračujeme dál přes plno vesnic až do Mladé Boleslavi, kde podjedeme viadukt a po staré silnici na Boleslav se určitě zastav v leteckém muzeu Metoděje Vlacha, kde mají i parádní Leteckou kantýnu. Za nás fakt pecka, chlapi se pobaví o technice a holky si můžou zatím dát skvělý kafčo a něco dobrého.

Letecké muzeum - Ml.Boleslav

Letecká kantýna - Muzeum Mladá Boleslav

No ale jestli tě nebaví letadla, tak se určitě zastav v Muzeu Škoda, kde si kromě parádních veteránů prohlédneš i motocykl Laurin & Klement Slavia CCD - dvouválec vyráběný na začátku 20.století. Jo a vyrobili jich jen 675 kousků. Muzeum Škodovky je klenot, najdeš tam i Café kavárnu a taky obchůdek. Po prohlídce a pohodovém posezení pokračujeme směrem do

muzeum_škoda_mladá_boleslav

Máchova kraje - nejdříve projíždíš okolo Bezdězu, Královského hradu ze třetí čtvrtiny 13. století založeného Přemyslem Otakarem II. Za nás je dobrý se někde poblíž ubytovat a ráno si přivstat a zažít vycházející slunce na Bezdězu, výhledy jsou dech beroucí. Prostě romantika jako prase :))) 

hrad_bezděz

Pak pokračuješ do Doks, u kterých leží Máchovo jezero s největší umělou vodní plochou 278 ha. Zastav se na prima koupačku a dej si voraz :)

máchovo_jezero

Dnešní trasa:

sosnova

A pak už jenom vybalit na okruhu a skvěle si potrénovat kolínka...

IMG_6471-1920x1280

závody_na_motorce