Jomaxácké motovýlety II.

Náš další tip na kratší vyjížďku, když nemáš tolik času...


Tentokrát jsme najeli necelých 60 km .. od Mukařova přes Sázavu a Jevany..

Kozojedy u Mukařova - historická obec z roku 1850 s románským kostelem sv. Martina, který byl goticky a barokně přestavěn.

Kostelec nad Černými lesy - město patřící do památkové zóny je obklopené hustými jehličnatými lesy. Ve městě najdeš Knížecí zámek ze 13. století, který nabízí i ubytování a restauraci.

Zámek_Kostelec_nad_Černými_lesy

Nučice

Sázava - romantické prostředí okolo řeky Sázavy si určitě nenech ujít! Než dorazíš do Sázavy, tak tě čekají pěkné zatáčky. Celé město je v údolí obklopené lesem, prostě naprostá paráda. Přímo uprostřed města protéká řeka Sázava a u ní ti doporučujeme navštívit kemp na Sázavském ostrově, kde si mašinu zaparkuješ přímo u chatky, zarelaxuješ a dobře se najíš v místní hospůdce. Bezvadný stylový místo na zastávku a případně i na celý víkend :)

sázvaa_kemp  sázava_ubytování

Chocerady - na okraji Chocerad uvidíš středověký hrad z r. 1412 "Komorní Hrádek" přestavěný na barokní zámek, okolo kterého se můžeš projít v anglickém parku

Komorní_Hrádek

Černé Voděrady

Jevany - obec z r. 1344 leží na okraji národní přírodní rezervace Voděradské bučiny na Jevanském potoce vlévajícím se ve Stříbrné Skalici do Sázavy. Projíždět okolo Jevan se ti bude líbit, jsou obklopeny několika rybníky.

Jevany  pizzerie_vyžlovka

 

Vyžlovka - zastavit se na oběd v Pizzerii na Vyžlovce, to je prostě vždycky dobrá volba :) Patrová pizzerie se zahrádkou a s velkým parkovištěm tě určitě nezklame.

Pochlub se nám na našem facebooku nebo instáči #motojomaxcz s fotkou z této vyjížďky :)

kratší_motovýlet