Jomaxácké motovýlety - třídenní trip

Konečně.. už aby byl pátek :) Chystáme se s chlapama na třídenní trip, parádní silnice, večer pokec u pivka, prostě voraz. Tentokrát si chceme víc zajezdit než čučet po památkách, takže jsme tomu přizpůsobili i itinerář.

Příprava moto výletu aneb já snad nevyjedu

Je sice teprve středa, ale nedá mi to a aspoň si připravím něco málo s sebou. Jedeme bez našich batůžků, takže toho moc nepotřebuju, stan, karimatku, pár kousků oblečení, pantofle, toaletní potřeby, hajzl papír ...atd :) Ale nepromok bych asi vzal, počasí je každou chvíli jiný, předpovědi se nedá moc věřit, tak ať jsem připravenej. Sakra, kde mám ten nepromok? "Miláčku - nevíš náhodou, kam jsem ho loni uklidil, v garáži asi není?" No, že bych ho dal do kůlny, to se mi nezdá .. A do pr.. co to jako je ?  Odkdy chutná nepromok myším? No tak naštěstí mám zejtra celej den, abych pořídil nový, to se zvládne. Všechno ostatní moto oblečení je OK, vždyť už jsem letos vyjel aspoň okolo baráku, takže pohoda. Ale asi bych měl aspoň očistit plégo na helmě, minule nebyl čas, když jsem schytal pěkněj ranec mrtvolek z tý zkurvený řepky. Tak jo, jdu na to.. teda to snad už není možný, kdo mi ten vejlet nepřeje .. že jsem na to plexi vůbec šahal, je celý poškrábaný, proč jsem to nenechal radši špinavý :( A další čirý samozřejmě v zásobě nemám, tak nasadím kouřový a holt musí bejt hezký počasí. Nene, zvládnu pořídit nový i s tím nepromokem. A pro jistotu kouknu ještě i do garáže, jestli je baterka v motorce v cajku. Naštěstí jo, tak snad už jsem vše špatný vyčerpal a teď už jenom Pohoda-JAZ.

Ve čtvrtek jsem pořídil nepromok i nový čirý plexi. Takže v pátek sraz na benzíně ..

Říká se sice do třetice, ale to se mně určitě netýká. A nebo jo, páč ráno v pátek infarktovej stav .. přijdu do garáže a prázdná přední guma. Tak to se fakt může stát jen mně :( včera odpolko jsem to byl ještě projet a někde chytil šroub. Volám chlapům, že mám prekérku. "Chlapi, dejte si kafčo navíc, budu mít zpoždění" A kromě shánění nový gumy (protože je píchlá tak blbě, že je bohužel na výměnu), si dávám do báglu raději i antipich a opravnou sadu. Nová guma je konečně tam. Sice se značným zpožděním, ale vyrážíme.. směr Brněnská přehrada, kde máme v plánu v pátek v kempu přenocovat.

 brnenska_prehradaBrněnská přehrada

Trasa prvního dne

Vyjíždíme směr Čáslav, Golčův Jeníkov na Seč, pak přes Horní Bradlo do Hlinska. Jeníkov, Kameničky, Herálec, Cigháj až do Ždáru nad Sázavou. Pokračujeme do Nového města na Moravě, přes Křídla, Zvole do Olší a Tišnova. Kuřim, Jinačovice, Rozdrojovice a jsme na Brněnské přehradě. Zakotvíme v kempu, postavíme rychle stany a jdem na pivko a požádnej dlabanec :)

trasa_patek

Sobotní nejdelší trasa

No na rovinu, moc se nám po večerní veselici vstávat nechce, ale cesta je dneska dlouhá, tak nekecat, rychlá snídaně a frčíme. Z přehrady míříme do jižních Čech. Takže přes Ostrovačici míjíme Rosice až do Ivančic. Dál okolo Moravského Krumlova směrem na Znojmo, které objedeš a dál jedeš podél státních hranic (Vranov nad Dyjí, Šafov, Uherčice, Slavonice, Nová Bystřice, Čímeř, Lásenice, Příbraz, Chlum u Třeboně). Dál na Suchdol nad Lužnicí, Nové Hrady, Kaplice až do Českého Krumlova, kde máme domluveno ubytování ve Vile Vyšehrad (přímo za penzionem je schované parkoviště pro motorky :) Večer je jasný, návštěva historického centra a už se těšíme na pořádnou flákotu a jak jinak pííívo. Tentokrát musíme s mírou, penzion je nahoře nad městem.

trasa_sobota

Trasa na neděli

No sliby chyby, nějak nám večer necvaklo, že jede s náma Míra, takže ráno bylo fakt za trest. Proč? Protože Míra prostě žádnou míru nezná :) Z Českýho Krumlova vyrážíme až v 10hodin dolů přes Černou v Pošumaví, Horní Planou do Volar. Pak na Prachatice, Bavorov, Vodňany, Temelín, Týn nad Vltavou, Milevsko, Votice, Vlašim, Divišov až do Sázavy, kde se rozjíždíme každý k domovu.

trrasa_nedele

Když to shrnu, tak počasí bylo super v pátek, v sobotu a neděli pak pouhých 15 stupňů a sem tam nějaká přeháňka, ale to nám dobrou náladu rozhodně nezkazilo. Když je dobrá parta, není nic problém. Jo a poslední den to bylo moc pěkný svižný svezení :) Jinak po cestě bylo plno možností na zastavení, takže jestli někdo z Vás pojede stejnou trasu, bude na co koukat :)

Fajn den :) JOMAXÁCI

 

V případě jakýchkoliv dotazů piš info@motojomax.cz nebo volej Marťase 606 610 227

Sleduj nás taky na facebooku nebo na instáči s hashtagem #motojomaxcz. 

 facebook_motojomax  logo_instagram_male   linkedin_motojomax        youtube-1837872_640