Enduro oblečení

Cestovní endura jsou aktuálně nejprodávanější typy motocyklů. Není se co divit, mají pohodlný a přirozený posed, hodně odvezou, takže se na nich výborně cestuje a podvozkově zvládnou i terén, takže nějaká horší silnice tě na tomto typu motorky rozhodně nerozhodí. Takže jsi dospěl k tomu, že superspost nebo naháč tě už nebaví a chceš něco pohodlnějšího. Dobře, koupíš teda cestovní enduro, no jo .. ale co na sebe?

V podstatě se dá jezdit v čemkoliv, takže určitě některé části tvého moto oblečení použiješ i na to enduro, ale po chvilce ježdění stejně zjistíš, že je vhodnější oblečení určené přímo na cestovní enduro. No vezmeme to od hlavy dolů :)

Výbava na cestovní enduro:

  • přilba
  • textilní bunda
  • textilní kalhoty
  • kevlarové kalhoty Jeansy
  • boty
  • rukavice
  • funkční prádlo
  • nepromok do chladného a deštivého počasí

Přilba

Ideální přilba na cestovní enduro je výklopná , překlápěcí nebo přímo enduro přilba.

Vyklápěcí přilba MAXX FF950 je cenově dostupná přilba, která má polykarbonátovou skořepinu, která vyniká vysokou pevností a vynikající odolností proti proražení.

Přehazovací přilby Shark mají dvě řady. Ta levnější varianta EVO ES má antifogové plexi, naopak TOP model EVO GT nabízí pinlock folii proti pocení, luxusnější vnitřek přilby, vylepšenou aerodynamiku a nové zámky v bradové části. Oba typy mají výborný výhled z přilby a mají dvojitou homologaci.

Přehazovací přilby Scorpion EXO TECH mají veliké plexi, ze kterého je výborný výhled a je včetně pinlock folie.

Přehazovací přilby Airoh REV19, to je v podstatě podobný model jako Scorpion EXO TECH, ale liší se vystřelovacím plexi (EXO TECH má klasickou aretaci).

Enduro přilby mají kšilt, nastavovací sluneční clonu a plexi. Nabízíme značky NOX, MAXX, AIROH, CASSIDA

Praktický na cestování je i interkom zabudovaný do přilby tak, abys o něm ani nevěděl a nikde ti nepřekážel. Nabízíme odbornou montáž interkomu do přilby. Montujeme i interkomy jiných značek, stačí napsat na info@motojomax.cz, nebo zavolat "Marťase" 606 610 227, a vše doladíme ke tvé spokojenosti. 

 

shark_evo_gt

  Přilba SHARK EVO GT - nejvyšší řada TOP výbava 

Textilní bunda na enduro

Na cestovní enduro doporučujeme spíš zvolit textilní bundu, protože je univerzálnější, pohyblivější a pohodlnější. Pokud má odnímatelnou termovložku, tak ji lze použít jak v letním, tak i při chladném počasí, je zpravidla nepromokavá, při nižších rychlostech pohodlnější a lehčí.

damske_textilni_enduro_obleceni_eddas

Dámský komplet IXON EDDAS

Textilní kalhoty

Textilní kalhoty jsou vhodné i do chladnějšího počasí, mají v sobě membránu proti dešti a chladu a také vyjímatelnou teplou vložku. Můžeš je koupit také jako komplet i s bundou ve stejném barevném provedení. Jinak pro ně platí totéž co pro bundy- jsou pohyblivé a pohodlné.

motošatna_adventure_oblečení

 Nabízíme značky: ROLEFF, 4SQUARE, ADRENALINE, RST, IXON, OXFORD

Kevlarové jeans

Jsou určeny pro teplejší dny a mezi TOP modely kevlarových jeans se řadí kalhoty od značky 4SR Club Sport v modré, šedé nebo SKY černé barvě. Velikosti jsou standardní, ale i s prodlouženými nohavicemi o cca 10cm, dle velikosti. Jsou vyrobeny z velmi příjemného elastického 14uncového denimu, díky kterému skvěle padnou a nebudou tě nijak omezovat v pohybu. Skvělou vychytávkou je odvětrání, které je chytře umístěné na horní straně stehen, hned vedle bočních kapes. Umístění odvětrání na horní straně stehen navíc eliminuje riziko poranění stehna od zipu, který motorkáře může v případě pádu zranit. Odvětrání je z bezpečnostních důvodů vypodloženo kevlarovou tkaninou. Flexibilní panely nad koleny a na bedrech a elastický materiál Kevlar® by Dupont, který ve 4SR zvolili na výrobu těchto jeansů, zaručují pohodlnější nošení a větší pohyblivost.

kevlarove_jeans_4SR

 Kevlarové kalhoty 4SR Club SPORT ve třech barevných provrdeních

Boty

Bot na cestovní enduro je na trhu plno a výběr je veliký. Nejdříve se rozmysli, na jaký účel je potřebuješ. Rozdíl je, jestli chceš jezdit jenom kolem komína nebo cestovat a jezdit cestou necestou. Na ježdění kolem komína v horkých letních dnech jsou nejpoužívanější kotníkové boty, které vypadají civilně a přitom v nich najdeš veškeré ochranné prvky, které ti můžou zachránit nohu při případné nehodě. Nejvhodnější obuv na léto jsou právě tyto vyztužené kotníkové boty a nejlépe s membránou proti dešti. Všechny kotníkové boty na motorku, které nabízíme, mají zpevněnou podrážku, vyztuženou špičku, patu a kotník. Liší se pouze zapínáním. Většina bot má i vyndavací měkké stélky. Již zmíněná membrána nemusí být ve všech typech bot, ale určitě ti ji můžeme doporučit, především ji oceníš v deštivém počasí. Všechny tyto boty nabízíme v pánském, ale i dámském provedení.

boty na skútr

 Boty FORMA SWIFT s membránou                                                                             Boty IXON BULL WP s membránou

Pro ty, co chtějí cestovat dále, můžeme doporučit boty od značky Forma model ADVENTURE. Nabízíme je ve vysoké i kotníkové variantě. Jsou to jedny z mála enduro bot, které jsou z pravé kůže. Mají parádní lepenou podrážku, takže se v nich i výborně chodí, protože jsou navíc i lehké. Zapínání je pouze na přezky a vršek bot je na suchý zip. Kotníkové mají dvě přezky a vysoké tři přezky. Co je ale na těchto botách to nejlepší, je voděodolná membrána DRYTEX. Můžeš totiž jet v totálním chcavci nebo brodit v potoce a nohy budeš mít suché (mám s nimi skvělou osobní zkušenost :) Jo a máš možnost si vybrat ze dvou barev. Černá je sice klasika, ale není černá jako černá, tyhle boty mají matový nádech a vypadají opravdu parádně. Co se týká hnědé varianty, tak ta je také do matova a za mě jsou super, protože nové vypadají jako jeté, a to se počítá:)

Tyhle boty jsou prostě pro všechny, co vyžadují pohodlí, a především sucho i za nevlídného počasí. Jsou ideální na cestování, zvládnou i šotolinu a lehčí terén.

boty_na_enduro

 Boty FORMA ADVENTURE

Rukavice

Rukavice jsou nejdůležitější část moto výbavy, tak vybírej dobře. Uvědom si, že s nimi ovládáš motorku. Proto by měly být pohodlné a dobře padnoucí, nesmí nikde tlačit a naopak nesmí být zase moc volné. Pozor na dlouhé prsty, především palec, kterým budeš ovládat přepínače na řídítkách. Počítej také s tím, že kožené rukavice vždy povolí, proto by měly být při zkoušení více těsné. Můžeš si vybrat mezi:

letní_rukavice

 Rukavice krátké letní s perforací a chrániči na kloubech 4SR Monster a RST Ventilátor a RIDER

 

Funkční prádlo pro maximální komfort při jízdě

Funkční spodní prádlo bylo navrženo pro maximální pohodlí a komfort i při těch nejnáročnějších podmínkách. Proto je skvěle elastické a příjemné na tělo, takže ho snesou opravdu i ti, co nemají rádi věci moc upnuté na tělo.  Použitý materiál má vynikající vlastnosti na odvod potu z pokožky a udržuje ji v maximální možné míře v suchu i pohodlí. Skvěle funguje i za chladného počasí a ideální je používat dvě vrstvy, na tělo tu slabší vrstvu a na tu druhou vrchní použít teplejší vrstvu. Každopádně toto prádlo perfektně reguluje tvoji teplotu v horkém počasí a udržuje tělesnou teplotu v chladném počasí. Funkční prádlo, které u nás v e-shopu najdeš, jsme sami vyzkoušeli, takže můžeme doporučit :)


Nepromoky

Nepromokavé oblečení by mělo patřit do povinné výbavy. Nepoužívá se totiž jenom při dešti, ale také když je chladno a sychravo. Když máš pod moto oblečením kvalitní termo prádlo a přes něj si hodíš ještě nepromok, tak si jízdu určitě užiješ i v nevlídném počasí :) Více o funkčním prádle a nepromocích jsme ti psali v tomto článku:)

 

Pokud máš problém vybrat to správné oblečení na enduro, rádi ti s výběrem u nás v prodejně poradíme. A pokud bys nechtěl být při výběru nikým rušen, můžeš využít naši novinku - privátní prodej, kdy otevřeme náš obchod pouze pro tebe v hodinu, kterou si sám vybereš.

Přejeme krásné léto a kolama dolů :)

JOMAXÁCI 

 

V případě jakýchkoliv dotazů piš info@motojomax.cz nebo volej Marťase 606 610 227

Sleduj nás taky na facebooku nebo na instáči s hashtagem #motojomaxcz. 

 facebook_motojomax  logo_instagram_male   linkedin_motojomax        youtube-1837872_640