Proč koupit motooblečení 4SR

Oblečení 4SR je vyráběno s důrazem na maximální funkčnost výrobku. Proto jsou používány nejlepší materiály a nejmodernější technologie výroby. Bezpečnost je na prvním místě a veškeré produkty splňují nejvyšší standardy. Toto dokládá i použití výrobků 4SR v těch nejnáročnějších světových soutěžích.

700x395-1489586751-4sr-nove-slidery-ramen-a-kolen-2017-a-james-ellison-bsb

Soustředění jezdce před závodem v kombinéze 4SR.

Kůže a šití

Pružnost, pevnost a otěruvzdornost, to jsou základní charakteristiky, které musí mít každý díl kůže použitý na motocyklovém oblečení. Pouze pružná a pevná kůže dokáže odolat nárazu při pádu (nedojde k jejímu roztržení). Následnému prodření zabrání vysoká otěruvzdornost kůže. Pouze kombinéza ušitá z té nejkvalitnější kůže může vydržet závodní nasazení. Na kožené kombinézy a bundy se používá 1,2 mm silná hovězí useň, a to především její svrchní vrstva zvaná Full Grain. Kůže, která se používá, má, díky pečlivému zpracování, dvojnásobnou výdrž co kůže klokaní.
Stejně jako kůže, je důležitá kvalita šití a použité švy. Nejenom jaké švy jsou použity, ale i kde jsou použity a jak precizně je celý motocyklový oděv sešit dohromady. To vše má vliv na funkčnost a pohyblivost. Samozřejmostí jsou dvojité a trojité bezpečnostní švy, ale to je pouze malá část z celkové technologie šití. Pouze nejkvalitněji šité produkty naleznete v tak náročném prostředí jako je Moto GP, WSBK, IDM a další. Podrobné informace o používaných švech naleznete v našem blogu.

Nové ramenní a kolenní plastové slidery

Usilovně je vyvíjeli už od jara roku 2015. Již od prvních skic byl kladem důraz především na maximální funkčnost tohoto prvku. Chtěli přijít s něčím novým, neokoukaným a skutečně unikátním, co ještě zvýší bezpečnost jejich produktů.
Jako první vybírali materiál. Dle technologických možností připadaly v úvahu tři materiály ferit tedy ocel, carbon a pružný plast. Po špatných zkušenostech s feritovými kryty, které nejsou pružné a kinetickou energii jen předají, jim na výběr zbyl carbon a pružný plast. Po prvních nárazových testech, kdy carbon sice částečně pohltil energii nárazu, ale již nebyl schopen dalšího použití, jednoznačně padla volba na pružný plast. Proč? Plast kinetickou energii pohltí a vždy se vrátí do původního tvaru.

4SR_protektory_sketches4SR slidery ramen na kombinezach carbon

Vývoj a výroba sliderů je náročný proces.

U motocyklových výrobků vždy hraje velkou roli ergonomie, a ta je alfou i omegou nových 4SR plastových sliderů ramen a kolen. Po prvních deseti vzorcích finalizovali tvar a předali hotovou kombinézu k prvním testům, rovnou v závodech British Superbikes. Reakce jezdce byly pozitivní a testy skutečnými pády více než úspěšné, proto tyto nové prvky zařadili již do kolekce 2017.

1500x1500-1490888950-4sr-suit-monster-green-westmoreland 

Jezdec na závodním okruhu v kombinéze 4SR.

Zbývalo pouze doladit chrániče, které budou pod těmito plastovými slidery uloženy. Tvrdé, plastové chrániče, podložené molitanovou vrstvou jsou již dávno pasé, nesplňují nové certifikace a používaly se v 90. letech. Protože ve 4SR spolupracují s několika top evropskými výrobci chráničů pro motocyklový sport, měli na výběr z mnoha vývojových novinek. Nakonec u těchto kombinéz pro závodní účely padla volba na viscolestické chrániče od firmy Betac, které současnou normu EN 1621-1:2012 splňují i při dodatečných testech při zvýšených teplotách T+ , což my motorkáři v letních měsících potřebujeme.
Nové slidery a chrániče nejsou revolucí, ale jedná s o dobře promyšlenou evoluci. Kombinézy soustavně ve 4SR vylepšují již 10 let a snaží se přinášet zákazníkům stále dokonalejší produkty.

4SR jirus slidery ramen na jednodilnych kombinezach1500x1500-1490887375-4sr-1pc-monster-green-2

Majitel firmy 4SR - Václav Jiruš

Pohodlí

Kromě celkové bezpečnosti je neméně důležitá flexibilita a celkový komfort. V motocyklovém oblečení se musíš cítit bezpečně a přitom příjemně. Proto je celkový střih všech věcí přizpůsoben tak, aby neomezoval v pohybu. Na kombinézách je použito velké množství kevlarové streče a flexibilních prvků a to jak v rozkroku, tak na rukávech.

Kvalita

Nejlepší referencí kvality jsou závodníci, kteří produkty 4SR používají. Kombinézy a rukavice 4SR, můžeš vidět v závodech Grand Prix, World Superbike, IDM, ICV, MČR... 4SR je jediný český výrobce, který dodává do těchto soutěží rukavice a jeden ze dvou českých výrobců, který dodává do těchto soutěží kožené kombinézy. Lukáš Pešek odolnost své 4SR motocyklové kombinézy poprvé vyzkoušel ve španělském Jerezu. Více o testech moto oblečení najdeš v blogu.

4SR MotoGP Pesek Czech crash 1

Testování kombinézy v praxi :)

Patent na funkční řešení kevlarových jeans

4SR jako jediná Česká firma přišla s patentem, který zvýšil bezpečnost nás všech na motorkách. Jak se to stalo? Začali přemýšlet, proč v motorkářských jeansech chrániče volně plandají, nekryjí koleno a jak tento problém vyřešit. Chtěli zákazníkům nabídnout opravdu funkční produkt, a ne něco, co označení „motorkářské jeansy“ jen nese. Ve 4SR proto vymysleli jednoduché, chytré, a hlavně funkční řešení. Jedná se o elastickou punčochu, která drží chránič na koleni a holeni, a je nezávislá na vnějším materiálu jeansů. Chránič je navíc plynule polohovatelný, takže jej máte stále na správném místě, jako například v kombinéze, a přitom si můžete užívat volnosti kevlarových jeansů. Podrobnosti v našem blogu.