Cestovní boty na motorku

Cestovní boty na motorku by měly být především pohodlné a pro větší komfort třeba i s voděodolnou a prodyšnou membránou z důvodu náhlé změny počasí (když pak máš totiž jezdit v promočených botách, není to nic příjemného). Cestovat se dá samozřejmě na jakékoliv motorce nebo skútru, ale když se řekne cestování, tak většinou se tím myslí delší vzdálenosti. No a během cesty se budeš chtít třeba podívat pěšky na nějaký hrad nebo zámek, což ve sportovních nebo vysokých přezkových botách bude trochu bolet. No a v turistických botách bys naopak neměl mít žádný problém v nich ujít pár kilometrů.

Jedna rada pro všechny, kdo nepoužívají turistické boty a jedou někam dál než kolem komína - jestli používáš sportovní nebo přezkové boty tak jako já, tak si vždycky beru s sebou lehké sportovní boty (tenisky) na přezutí, které nezaberou v tankvaku moc místa, sportovní boty si hodím do batohu, do kterého se vejde i přilba, a tak můžu v klidu a bez bolavých nohou vyrazit za poznáváním.

turistické_boty

Pohodlné boty na cestování od značky Forma

Voděodolné a navíc reflexní vrchní část na botech RST Atlas v noci svítící je i výborný bezpečnostní prvek :)

boty_na_cestování_rst_2749

Voděodolné boty RST Axiom

Výrobci moto bot na cestovatele samozřejmě myslí a mají ve svém programu vždy řadu, která je určená na cestování. Tyto boty jsou většinou vyšší, zapínají se na zip a materiál je kůže, nebo poslední dobou více využívaná technická lisovaná kůže a různé typy pevnostních textilií. Boty určené na cestování mají méně ochranných prvků, jelikož je na prvním místě především pohodlí jezdce.

Posledních pár let je nejrozšířenější třída - tzv. cestovní endura, na která se ve velké míře používají boty na cestovní enduro.

 

V případě jakýchkoliv dotazů piš info@motojomax.cz nebo volej Marťase 606 610 227

Sleduj nás taky na facebooku nebo na instáči s hashtagem #motojomaxcz. 

 facebook_motojomax  logo_instagram_male   linkedin_motojomax        youtube-1837872_640