Dámské boty na motorku

Dámské boty určené na motorku jsou nejen designově pěkné, ale najdeš v nich i plno ochranných prvků, které ti můžou zachránit nohu při případné nehodě. Žabky, sandále nebo tenisky ti rozhodně nohu neochrání a navíc se v nich nepohodlně jezdí. Chceme ti ukázat nejvhodnější dámskou motoobuv na motorku. A jestli dojíždíš do školy nebo do práce, tak si určitě pořiď boty s membránou proti dešti a chladu.

Druhy dámských bot na motorku:

  • kotníkové
  • turistické
  • na cestovní enduro
  • motokrosové
  • sportovní
  • voděodolné

Stylovky - kotníkové boty

Na ježdění kolem komína jsou fajn dámské kotníkové boty, ve kterých se nejen dobře jezdí, ale i chodí. Hodí se především ke kevlarovým džínám při teplých letních dnech.

boty na skútr

Černé kotníkové boty Forma Swift WP a kotníkové IXON Bull WP. Oboje boty nabízíme v několika barvách

Typy kotníkových bot podle zapínání:

  • klasické tkaničky
  • tkaničky a suchý zip
  • stahovací lanko

Můžeme ti doporučit několik typů těchto kotníkových bot od různých výrobců. My aktuálně jezdíme v botech od francouského IXONu BULL WP, na kterých je skvělý, že nemají tkaničky, ale mají lanko a utahují se a povolují kolečkem. Mají moc pěkný design a vysokou kvalitu zpracování včetně podrážek, které pro ně vyrábí značka MICHELIN. Další skvělé kotníkové boty jsou od Italské značky FORMA s názvem Genesis, a to jsou opravdu stylové bačkůrky (u nás jedny z nejprodávanějších bot). Nabízíme je v několika barevných variantách.

kotnikove_damske_boty

Dámské kotníkové boty Forma Genesis pink

Cestovní turistické boty na motorku

by měly být především pohodlné a pro větší komfort i s voděodolnou a prodyšnou membránou z důvodu náhlé změny počasí (když pak máš totiž jezdit v promočených botách, není to nic příjemného). No a navíc se během cesty budeš chtít třeba podívat pěšky na nějaký hrad nebo zámek a na to jsou cestovní motoboty ideál a neměl by být problém v nich ujít i pár kilometrů (ve sportovních nebo vysokých přezkových botách to bude asi trochu bolet).

Výrobci moto bot na cestovatele samozřejmě myslí a mají ve svém programu vždy řadu, která je určená na cestování. Tyto boty jsou většinou vyšší, zapínají se na zip a materiál je kůže nebo poslední dobou více využívaná technická lisovaná kůže a různé typy pevnostních textilií. Boty určené na cestování mají méně ochranných prvků, jelikož je na prvním místě především pohodlí jezdce.

boty_na_cestování_rst_2749

Dámské turistické voděodolné boty RST Axiom WP
 

Jaké vybrat dámské boty na cestovní enduro motorku?

Máš cestovní enduro a nevíš, jaké boty pořídit? Bot je na trhu plno a výběr je veliký.

Na co se při výběru enduro bot zaměřit?

  • vrchní materiál
  • ochranné prvky
  • vnitřek bot
  • zapínání

Pro ty, co chtějí cestovat, můžeme doporučit boty od značky Forma model ADVENTURE. Nabízíme je ve vysoké i kotníkové variantě. Jsou to jedny z mála enduro bot, které jsou z pravé kůže. Mají parádní lepenou podrážku, takže se v nich i výborně chodí, protože jsou navíc i lehké. Zapínání je pouze na přezky a vršek bot je na suchý zip. Kotníkové mají dvě přezky a vysoké tři přezky. Co je ale na těchto botách to nejlepší, je voděodolná membrána DRYTEX. Můžeš totiž jet v totálním plaváku nebo brodit v potoce a nohy budeš mít v suchu (máme s nimi skvělou osobní zkušenost :) Jo a máš možnost si vybrat ze dvou barev. Černá je sice klasika, ale není černá jako černá, tyhle boty mají matový nádech a vypadají opravdu parádně. Co se týká hnědé varianty, tak ta je také do matova a za mě jsou super, protože nové vypadají jako jeté, a to se počítá:)

Tyhle boty jsou prostě pro všechny děvčata, co vyžadují pohodlí, a především sucho i za nevlídného počasí. Jsou ideální na cestování, zvládnou i šotolinu a lehčí terén, ale pozor - nemají takovou ochranu kotníku, jako třeba motokrosové boty.

boty_forma_adventure

Voděodolné boty Forma Adventure
 

Motokrosové boty

Jestli patříš mezi holky, co mají rádi bláto a terén, tak by ti neměly v základní výbavě chybět vysoké boty určené na tuto disciplínu. Motokrosové boty jsou rozděleny na hobby a profi, které mají většinou vevnitř bot ještě jedny boty pro ještě vyšší ochranu kotníku. Víc jsme motokrosové boty rozebrali v našem bogu.

Sportovní boty

Pokud máš ráda rychlejší jízdu nebo jezdíš na okruhu, tak pro tebe jsou nejlepší ryze racingové boty. Většinou mají ze všech bot nejvíc ochranných prvků, což pro tebe ale znamená, že se v nich rozhodně pohodlně na vycházce neprojdeš. Je to prostě něco jako přaskáče na lyže.

nove_boty_S1

Sportovní boty od značky RST S-1

Rada

Jedna rada pro všechna děvčata - jestli jedeš někam dál než kolem komína a používáš sportovní nebo vysoké přezkové boty, stačí si přibalit do tankvaku lehké sportovní boty (tenisky) na přezutí. My si sportovní boty hodíme do batohu, a tak můžeme v klidu a bez bolavých nohou vyrazit za poznáváním.

 

V případě jakýchkoliv dotazů piš info@motojomax.cz nebo volej Marťase 606 610 227

Sleduj nás taky na facebooku nebo na instáči s hashtagem #motojomaxcz. 

 facebook_motojomax  logo_instagram_male   linkedin_motojomax        youtube-1837872_640