Jaké vybrat boty na enduro motorku?

Máš cestovní enduro a nevíš, jaké boty pořídit? Bot je na trhu plno a výběr je veliký. Nejdříve se rozmysli, na jaký účel je potřebuješ. Rozdíl je, jestli chceš jezdit jenom kolem komína nebo cestovat a jezdit cestou necestou. Na ježdění kolem komína jsou fajn kotníkové boty, ve kterých se nejen dobře jezdí, ale i chodí. Hodí se především ke kevlarovým džínám při horkých letních dnech.

Na co se při výběru enduro bot zaměřit?

  • vrchní materiál
  • ochranné prvky
  • vnitřek bot
  • zapínání

Jaké boty na cestovní enduro doporučujeme?

Pro ty, co chtějí cestovat, můžeme doporučit boty od značky Forma model ADVENTURE. Nabízíme je ve vysoké i kotníkové variantě. Jsou to jedny z mála enduro bot, které jsou z pravé kůže. Mají parádní lepenou podrážku, takže se v nich i výborně chodí, protože jsou navíc i lehké. Zapínání je pouze na přezky a vršek bot je na suchý zip. Kotníkové mají dvě přezky a vysoké tři přezky. Co je ale na těchto botách to nejlepší, je voděodolná membrána DRYTEX. Můžeš totiž jet v totálním chcavci nebo brodit v potoce a nohy budeš mít suché (mám s nimi skvělou osobní zkušenost :) Jo a máš možnost si vybrat ze dvou barev. Černá je sice klasika, ale není černá jako černá, tyhle boty mají matový nádech a vypadají opravdu parádně. Co se týká hnědé varianty, tak ta je také do matova a za mě jsou super, protože nové vypadají jako jeté, a to se počítá:)

Tyhle boty jsou prostě pro všechny, co vyžadují pohodlí, a především sucho i za nevlídného počasí. Jsou ideální na cestování, zvládnou i šotolinu a lehčí terén, ale pozor - nemají takovou ochranu kotníku.

boty_na_enduroVoděodolné boty Forma Adventure

Pro offroad cestovatele bych doporučil boty Forma TERRA EVO, které mají šitou tvrdou podrážku, která se hodí na ostré enduro stupačky, a také vyztužený kotník plastovou výztuhou. Barevné varianty jsou stejné jako u modelu ADVENTURE.

V nabídce máme i značku TCX BAJA, kde si můžeš vybrat i boty s membránou GORETEX. Mají trochu jiný design, ale jsou také z pravé kůže a vybrat si můžeš ve vysoké i kotníkové variantě :) TOP kvalitu můžeme zaručit :)

Materiál u výše popsaných bot:

- kůže
- Drytex membrána odolná proti vodě, nebo GORETEX

Další důležité vlastnosti enduro bot:

- ochranné prvky
- zapínání na suchý zip a enduro přezky
- extra měkká polymerová výplň boty pro dokonalé pohodlí
- vyztužená patová část boty a špice.
- reflexní materiál na patě
- antibakteriální vložka

boty_fora_terra_evoEnduro boty Forma Terra Evo
 

Sleduj nás taky na facebooku nebo na instáči s hashtagem #motojomaxcz. 

V případě jakýchkoliv dotazů piš info@motojomax.cz nebo volej Marťase 606 610 227

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 facebook_motojomax  logo_instagram_male   linkedin_motojomax        youtube-1837872_640