Přilby Airoh

MOTOJOMAX opět do sortimentu zařadil značku AIROH, a to helmy integrální, motokrosové i na cestovní enduro. Nabízíme Ti nejen odborné předvedení těchto helem na motorku, ale i záruční a pozáruční servis včetně všech náhradních dílů.

Značka Airoh se zrodila z touhy… Jak vše začalo?

V r.1986 založil v italské Lombardii v provincii Bergamo ANTONIO LOCATELLI společnost LOCATELLI S.p.A., která se zpočátku věnovala dodávkám různých sportovních produktů pro již zavedené značky. Přes deset let sbíral Locatelli zkušenosti a technické znalosti, aby v r.1997 uvedl na trh svoji značku AIROH.  Jeho mise byla jasná - chtěl nabídnout všem lidem, co mají rádi jízdu na motorce, kvalitní a bezpečné přilby. 

MATERIÁLY PŘILEB 

materiál_přileb

Motocyklové helmy Airoh® jsou vyráběny ze špičkových materiálů: 3K Full Carbon Fiber (čistý uhlík, dokonalá kombinace odolnosti a tuhosti), HPC Carbon (technologie, která kombinuje kompozitní materiály, tj. uhlíková vlákna a Kevlar, a umožňuje dosáhnout vysoce výkonných produktů z hlediska odolnosti i přes jejich lehkost), HRT (vysoce odolný termoplast) a termoplastickou pryskyřici (kombinace plastových polymerů, která zaručuje vysokou odolnost proti nárazu). 

AERODYNAMICKÝ TUNEL

V AIROHU usilují o dokonalost, a z tohoto důvodu do svého oddělení výzkumu a vývoje zařadili aerodynamický tunel, aby mohli přímo studovat některé základní aspekty spojené s aerodynamikou a ventilací helem na motorku. 

BEZPEČNOST = AIROH POSUVNÝ SÍŤOVÝ SYSTÉM

Airoh vyvinul a zavedl systém ASN, jedná se o 3-D tkaninovou strukturu, která je navržená ke snížení síly přenášené na hlavu při nárazu. Dvě vnější stěny systému ASN se pohybují k sobě navzájem a účinněji rozptylují energii generovanou nárazem. Nabízí také skvělé větrání, což je rozhodující faktor v extrémních jízdních podmínkách. 

helmy_airoh_materiál

Proces vývoje přilby pro Airoh nikdy nekončí, proto vždy hledá dokonalost a neustálé zlepšování. 

Motocyklová přilba AIROH vychází z nápadu, přes proces 3D modelování a následnou simulaci její schopnosti absorbovat nárazy pomocí techniky FEM (metoda konečných prvků); aerodynamický tunel slouží k testování jeho aerodynamické účinnosti, ventilace a ergonomie. 

Komponenty poté procházejí fází formování podle různých procesů v závislosti na použitém materiálu. Celkové know-how umožňuje zvolit nejvhodnější postup pro každý materiál. Parní formování je nejlepší způsob, jak vytvořit polystyrenové pláště, zatímco speciální vstřikovací lisování se používá ke zpracování HRT (vysoce odolný termoplast) sofistikovanou technikou tavení a nakonec jsou ušlechtilá kompozitní vlákna a uhlík 3K vrstveny lidskou rukou (na to zatím stroje nestačí). 

Malování a ruční nanášení obtisků odolných proti UV záření, vložení ručně prošívané vnitřní podšívky vyrobené z nejmodernějších materiálů zvyšuje kvalitu a vzhled přileb. 

V Airohu jsou některé provozy robotizované, ale nikdy nebudou převládat před lidským faktorem, jelikož na montážních linkách pracuje vysoce kvalifikovaný personál, který neustále kontroluje vysokou kvalitu výrobků AIROH.   

TALENT – VÁŠEŇ – VÍTĚZSTVÍ = 103 SVĚTOVÝCH TITULŮ :)

Úspěšná italská značka vyniká v motorsportu a sází především na svůj vývoj! AIROH zvyšuje své limity a uspokojí nejnáročnější nadšence. Špičkové přilby AIROH používají s oblibou nejlepší světoví jezdci jak v okruhových, tak v motokrosových závodech.

cairoli_airoh

Antonio „Tony“ Cairoli (narozen 23. září 1985) je italský profesionální motokrosový závodník. Závodil na mistrovství světa v motokrosu od roku 2002. Cairoli je známý tím, že vyhrál devět mistrovství světa v motokrosu FIM, a tím se řadí na druhé místo ve světových tabulkách za desetinásobného mistra světa Stefana Evertse, což z něj dělá jednoho z nejúspěšnějších světových motokrosových závodníků v historii. Celou kariéru jezdil v přilbě AIROH a používal číslo #222.

locatelli_andrea

#55 Andrea Locatelli (BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team) - Mistr světa SUPERSPORT 2020. Je prvním italem, který získal světový titul v této kategorii a navíc v přilbě AIROH.