Jak vybrat kalhoty na motorku?

Správný výběr motocyklových kalhot

Při výběru motocyklových kalhot dbej na to, aby zvolený materiál, typ a velikost přesně odpovídaly tvým potřebám. Kalhoty vybírej především podle typu motocyklu. Textilní kalhoty využiješ nejlépe na cestování, kožené moto kalhoty na sportovnější jízdu a kevlarové džíny jsou zase perfektní do horkého léta. O výhodách kevlarových kalhot na motorku jsme ti v našem blogu již psali.

Použité materiály:

  • textil
  • kůže
  • džínovina kombinovaná s kevlarem

Správná velikost kalhot

Kalhoty vždy zkoušej na motorce s pokrčenýma nohama (jako za jízdy, u nás v kamenném obchodě máš navíc možnost je vyzkoušet na naší testovací motorce). Textilní i kožené kalhoty by měly být pohodlné a co nejtěsnější, aby ti nevlály za jízdy. Chrániče kolen a kyčlí musí sedět na správném místě kvůli tvojí bezpečnosti. Jestliže mají textilní kalhoty vyndavací teplou vložku, vždy je vyzkoušej i s touto vložkou, kalhoty by měly být těsné, po vyndání vložky to pak bude přesně ono. Většinu sezony totiž budeš jezdit hlavně bez této vložky. Kožené kalhoty by měly být co nejtěsnější, jelikož používáním povolí. Jinak doporučujeme pro lepší komfort nosit pod motocyklové kalhoty funkční prádlo. Najdeš ho u nás v sekci funkční prádlo. A pokud nevíš správnou velikost kalhot, stačí k objednávce do poznámky připsat tvoji výšku, váhu, obvod pasu, boků a délku od rozkroku na zem a my vybrané kalhoty poměříme a zašleme tu správnou velikost.

Údržba kalhot

Pro dosažení dlouhé životnosti a správné funkčnosti kalhot je třeba věnovat zvýšenou pozornost při jejich ošetření a dodržovat výrobcem stanovené pokyny:

  • kalhoty čisti od mrtvolek vlažnou vodou a houbičkou nebo hadříkem, pro případné čištění kalhot v žádném případě nepoužívej rozpouštědla ani jiné podobné chemické látky
  • promáčené kevlarové džíny nech přirozeně uschnout na ramínku, rozhodně je nedávej na přímé slunce a taky mimo dosah tepelného zdroje, kevlarové  a textilní kalhoty můžeš klidně vyprat v pračce, ale pouze na 30°C a s tekutým pracím prostředkem. Po vysušení použij na textil impregnační spray.
  • promáčené kožené kalhoty nech přirozeně uschnout volně ložené (nedávat na ramínko, došlo by k vyvěšení kůže!), rozhodně je nedávej na přímé slunce a taky mimo dosah tepelného zdroje, kožené kalhoty nikdy nedávej do pračky! Po vysušení je dobré na kožené kalhoty použít balzám na kůži

Skladování kalhot

  • kalhoty skladuj vždy v suché místnosti
  • dodržuj dostatečnou vzdálenost od tepelných zdrojů
  • skladuj mimo dosah slunečních paprsků a při dlouhodobějším skladování ošetři vhodnou impregnací dle typu materiálu

Upozornění

Jízda na motocyklu je sice veliká zábava, ale taky dosti riziková činnost. Může při ní dojít ke zranění nebo dokonce ke smrti. Abys zmírnil toto nebezpečí, vždy používej při jízdě na motocyklu ochranné motooblečení. Každý motorkář je osobně zodpovědný za nošení a údržbu svého oblečení na motorku. Jestliže dojde k poškození, je nutno v zájmu zachování požadovaných vlastností toto moto oblečení nechat odborně opravit nebo ve většině případů vyměnit za nové !

Zdraví máš jenom jedno, tak na to mysli


Dobrý výběr ti přejí JOMAXÁCI

V případě jakýchkoliv dotazů piš info@motojomax.cz nebo volej Marťase 606 610 227

Sleduj nás taky na facebooku nebo na instáči s hashtagem #motojomaxcz. 

 facebook_motojomax  logo_instagram_male   linkedin_motojomax        youtube-1837872_640