Kevlarové kalhoty na motorku

Nejoblíbenější kalhoty na léto jsou kevlarové džínsy :)

Existuje mnoho výrobců motocyklových jeansů. Většina používá jako materiál Denim vyztužený na exponovaných místech kevlarovou, aramidovou tkaninou. Některé z nich jsou doplněny vloženými kolenními chrániči různých kvalit. Problém volně vložených chráničů umístěných v kapsách podšívky či vrchního materiálu je ale ten, že chránič neobepíná koleno a holeň, je volný a při pádu snadno sklouzne. Proto ve 4SR přišli, jako jediná česká firma, s patentem, který zvýšil bezpečnost nás všech. Jak asi každý tuší, chránič musí být stejně jako v závodní kombinéze fixován na místě, které chrání, aby fungoval a aby se v případě pádu na koleni neuhnul. 4SR, jako výrobce závodních kombinéz, které jsou hojně používány při světových závodech ví o bezpečnosti vše. Proto vymysleli a nechali si patentovat elastickou nohavici, která drží perfektně chránič v těchto kevlarových džínách na koleni i holeni.

Proč chrániče kolen na motorku?

Jezdit bez kolenních chráničů na motorce je chyba. Každý, kdo na koleno někdy z motorky upadl, to potvrdí. Omlouvat  absenci kolenních chráničů tím, že v kevlarových džínách jezdím jen po městě, na pohodu, je k smíchu. Vždyť ve městě se to obrubníky a dalšími překážkami jen hemží. Podle statistik dojde při nehodě k silnému nárazu do oblasti kolene a holeně ve více než 80% případů. Koleno si tak zaslouží tvoji plnou pozornost a je nutné ho chránit nejlepšími dostupnými prostředky.

Jak funguje chránič kolene?

kevlarové_džín_4srNelehký úkol – vymyslet způsob, jak ochránit koleno a zajistit, aby bylo chráněno i v extrémních situacích. Obyčejné kevlarové kalhoty buď chránič nemají vůbec nebo jen volně vložený v nohavici. Obě varianty vyjdou na stejno. Jeho výšku lze vůči kolenu někdy měnit, ale doprava a doleva ho nic nefixuje. Většinou se tedy spolu s nohavicí posune nad koleno už při nasedání na motorku, v případě pádu je všude možně, ale určitě ne na koleni, kde by měl být.

Lepší řešení nabízí 4SR jeansy. Chránič kolene je umístěn ve vnitřní elastické nohavici, která je nezávislá na vrchním materiálu jeansů a která obepíná koleno a lýtko a fixuje tak chránič vždy na správném místě. Chránič je navíc výškově polohovatelný, proto pokud máš problém s chrániči kvůli tvé výšce, právě jsi našel/šla kalhoty, které tento problém vyřeší na jedničku. Zde se podařilo zkombinovat nejlepší dostupné chrániče s inteligentním systémem uchycení. 

Nejlepší chrániče Level2

Díky zkušenostem ze závodních okruhů ve 4SR ví, že kvalitní, ergonomicky tvarované chrániče jsou základ. Proto tě nenecháme jezdit v placatých chráničích, které v jakémkoliv ochranném oblečení na motorku prostě nepatří. Zde jsou použity chrániče od italské firmy Safe -Tech, které splňují normu LEVEL 2, a to zejména při vyšší teplotě T+.

Je dobré vědět, že chránič, který splňuje jen Level 1 normy, je o 120% horší než Level 2.

Žádné jiné kevlarové kalhoty na motorku ti nenabídnou tak vysokou úroveň ochrany, jako ty od 4SR. Proto jsme přesvědčeni, že kevlarové jeans od 4SR jsou v ochraně kolene nejlepší motorkářské jeans na trhu.

kevlarove_jeans_club_sport

3 barvy kevlarových jeans od značky 4SR

Elastické kevlarové jeans 4SR

Mezi TOP modely kevlarových jeans na motorku z naprosto úžasného elastického materiálu se řadí kalhoty Club Sport v modré, šedé nebo SKY černé barvě :) Nově jsou některé velikosti i v prodloužených délkách (nohavice delší o cca 10cm, dle velikosti). Jsou vyrobeny z velmi příjemného elastického 14uncového denimu, díky kterému skvěle padnou a nebudou tě nijak omezovat v pohybu. Skvělou vychytávkou je odvětrání, které je chytře umístěné na horní straně stehen, hned vedle bočních kapes. Umístění odvětrání na horní straně stehen navíc eliminuje riziko poranění stehna od zipu, který motorkáře může v případě pádu zranit. Odvětrání je z bezpečnostních důvodů vypodloženo kevlarovou tkaninou. Flexibilní panely nad koleny a na bedrech a elastický materiál Kevlar® by Dupont, který ve 4SR zvolili na výrobu těchto jeansů, zaručují pohodlnější nošení a větší pohyblivost při vysedání z motocyklu.

kolenní_chrániče_4sr

Tento typ kevlarek ve třech barevných provedeních, včetně prodloužených najdeš ve všech velikostech v našem e-shopu :)

Fajn léto ti přejí Jomaxáci 

Sleduj nás taky na facebooku nebo na instáči s hashtagem #motojomaxcz.  V případě jakýchkoliv dotazů piš info@motojomax.cz nebo volej Marťase 606 610 227

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 facebook_motojomax  logo_instagram_male   linkedin_motojomax        youtube-1837872_640