Jak na vybavení garáže na motorku?

Co nesmí chybět v garáži na motorku?

Takhle přátelé, pojďme si říct, že nejdůležitější součástí garáže na motorku, je ta motorka sama 😊 Jakmile tam máš zaparkovanej stroj, je svět zase o něco hezčí a volný čas kouzelnější. Tím bychom si srovnali priority a mířidla, no a můžeme se volně přesunout k vybavení… Každý z nás to místo nazývá jinak, někdo obyčejně garáž, někdo dílna nebo zašívárna, pro někoho je to skoro jako svatostánek či modlitebna a pro některé z nás to může být vnímáno i jako trucovna neb jediné místo v domě, kde je klid 😊. Všechny tyto názvy spojuje jedno, a to je láska k motorkám a s tím spojená i určitá závislost stále něco kupovat, vylepšovat, dělat si to prostředí hezčí, lepší a útulnější. Dovol mi tedy navrhnout pár věcí, které za nás nesmějí chybět právě v tom tvém moto prostoru.

Tenhle scénář taky není špatnej, ale občas není nad to mít chvíli ticha a vyleštit si to...žihadlo sám.. :)

Hudba, občerstvení a místo k odpočinku

Začnu tím, že je potřeba si to udělat hezký, když už člověk jde do garáže, dílny apod. vytvářet hodnoty. Někdo tam maká a je až po uši od oleje a někdo si jde odpočinout vedle své milé 😊, ale všichni dříve nebo později potřebují něčím smočit oschlé rty, zpříjemnit si prostředí oblíbenou hudbou, protože jak je známo hudba léčí… 😊 a hlavně si také mít kde sednout… Ti šťastnější a vybavenější z nás mají ledničku, nebo pípu s naraženým zlatavým mokem, vedle toho otománek a ještě dobře hrající audio s naladěným Radiem BEAT, potom si troufám říct, že k spokojenému garážovému životu nic nechybí.. 😊

 Jestli nemáš otoman, dobře ti poslouží i skládací židle.

 

Nářadí

Samozřejmě, garáž není jen o parkování, válení se a popíjení piva… je to také o dřině do úmoru, oleji až za ušima, neskutečné preciznosti a o nuceném „odříkání“ společenského života po boku rodiny. A k tomu je potřeba kvalitní vybavení a vždycky se najde ještě něco dalšího nebo malého z moto nářadí, co nemáš ve své výbavě a nutně potřebuješ.

Nářadí v sadě 27 ks vyrobené z chrom vanadiové oceli se hodí do každé garáže.

 

Plachta

Po skvěle odvedené servisní práci, vyjížďce nebo ve chvíli, kdy má tvá milá dovoleno odpočívat od neskutečných časů a výkonů na silnicích, je potřeba tvůj stroj ochránit před prachem, a na to ti nejlépe poslouží plachta.

Elektro

Motorka není jen o vůni spáleného benzinu, ale je to i o údržbě baterie, protože jak říká klasik, bez baterie nenastartuješ, teda jestli nebydlíš na kopci nebo není tvá zábava tlačení motorky a nakopávání přes rychlost 😊 Tzn., že kdo se o baterii stará, tomu se lépe startuje, a aby tomu tak bylo, je nutné ji čas od času dobít a dopřát jí trochu ozdravného proudu do elektrolytu. Nabíječka baterie by ti proto v garáži určitě neměla chybět.

Zámek

V předchozím článku jsme popisovali, jak zabezpečit motorku, i když stojí v garáži, a dnes bych na to rád navázal doporučením některých zámků a alarmů. V dnešní době nenechavých rukou je každá další forma zabezpečení vítaná a věřím, že se i tobě bude lépe usínat, když víš, že jsi pro zabezpečení udělal maximum.

Zámek na otisk prstu.

Výzdoba

Takhle, co si budeme říkat, asi každý z nás někdy viděl hollywoodský film, kde hlavní hrdina má dokonalou vyladěnou garáž plnou ozdobných cedulí, plakátů, trofejí a další artefaktů, které z jeho garáže dělají svatyni. Když si potom stoupneš do té naší-vaší garáže plné bordelu, sekaček, dětských kol a totálně zbytečného vybavení na zahradu, chtělo by se brečet… 😊 Nezoufej a pořiď si například plechovou ceduli nebo koberec a začni si to odkladiště bordelu pomalu přetvářet na garáž snů 😊

Stojan na moto i oblečení

Jelikož ses dostal v článku opět až sem, něco mi říká, že se o svůj bike chceš starat zodpovědně, a tak určitě minimálně uvažuješ o tom, jak ho uložit, přeci jen ho nechceš nechat stát celou zimu na jednom místě tak, abys na jaře měl na pneumatikách plošky. Řešením je stojan na motorku a já ještě doporučuji praktickou věc - stojan na oblečení.

Držák na moto oblečení je skvělá vychytávka, pomůže ti skladovat výbavu na motorku na jednom místě.

Koberec

Může být i létající, ale ten „zatím“ v nabídce bohužel nemáme, co ti ale spolehlivě nabídnout můžeme, je koberec pod motorku, který je za mě další nedílnou součástí budoucí garáže snů. Motorku máš zaservisovanou, baterii nabitou, bajk pod plachtou na stojanu a už tomu jen chybí, aby pod motorkou byl koberec značky tvoji mašiny. A ke vchodu do garáže můžeš hodit rohožku.

Moje mašina, moje garáž, moje pravidla.

Moto kosmetika a provozní kapaliny

Většina z nás má ráda aspoň jednou nebo dvakrát či vícekrát denně pravidelnou hygienu těla, tak je fajn hygienu a promazání dopřávat i tvojí mašině. Nezanedbávej to, kdo se stará, jezdí déle 😊 Moto kosmetika na našem e-shopu zastává nemalou část a tobě doporučím - v klidu si otevřít pivko, kávu nebo cokoliv, na co máš chuť a projít si celou nabídku, abys na něco nezapomněl.

 A jak se říká, kdo maže, ten jede, takže v garáži nesmí chybět mazadla, oleje a další přípravky na řetěz, vzduchové filtry, atd.

 

Tak co myslíš, zapomněl jsem na něco? :)


Vláďa

V případě jakýchkoliv dotazů piš info@motojomax.cz

Sleduj nás taky na facebooku nebo na instáči s hashtagem #motojomaxcz. 

 facebook_motojomax  logo_instagram_male   linkedin_motojomax        youtube-1837872_640

zdroj obrázků: google.com