IXON - známá francouzská značka

Že ti značka IXON nic neříká? Tato francouzská značka se věnuje motocyklovému oblečení už od roku 1996 a za tu dobu obsáhla všechny motorkářské styly. Tato moto značka nabízí opravdu špičkové oblečení na motorku nejen designem, ale především kvalitním zpracováním, které skvěle padne na tělo :)

motooblečení_ixon

Dámské oblečení

Radost ze značky IXON budou mít i holky motorkářky, protože pro ně nabízí například parádní kombinézy. Jsou dvoudílné, mají skvělý střih, který zvýrazní ženskou postavu a budou v nich vypadat neodolatelně :)

kombineza_ixon_vortex_purple    damska_kombineza_ixon_vortex

A co boty?

Letošní novinka - kotníkové moto boty potěší mnoho z nás. Jsou prodyšné nebo s membránou, v dámském i pánském provedení. Co musíme vyzdvihnout, je zapínání těchto bot na  motorku, a to pomocí suchého zipu a ATOP® systému, díky kterému boty snadno a rychle utáhneš.

boty_ixon

Závody

Značku IXON můžeš vidět i v televizi, v kombinézách a airbacích IXON jezdí totiž i závodníci ve světových soutěžích Superbike, Supersport, Endurance, Supermoto, Moto2, MotoE i v MotoGP, například:

  • #33 Brad BINDER - Red Bull KTM
  • #88 Miguel OLIVEIRA - Red Bull KTM
  • #41 Aleix ESPARGARO - APRILIA RACING
  • #30 Takaaki NAKAGAMI - HONDA

V roce 2020 se podařilo 2x vyhrát závod v kombinézách IXON jezdcům KTM a šlo o první dvě výhry pro značku KTM v kolotoči MotoGP!

Další specialita této francouzské značky je jejich kamion Racing Service, který se účastní každé Grand Prix. Tato mobilní jednotka umožňuje čištění, sušení a opravy kombinéz během závodů, takže jezdci, kteří používají tuto značku, mají 100% servis.

AIRBAG IXON

Pro vyšší bezpečnost v IXONu vyvinuli airbagovou vestu IX AIRBAG U03. Tento unikátní elektronický airbag lze nosit pod jakoukoliv kombinézu nebo bundu, která je ovšem přizpůsobená na Airbag. Je bezdrátový a bez senzoru na motocyklu, je rychlý na nasazení, lehký, snadno použitelný a jeden z nejvýkonnějších na trhu. Používá technologii In&Motion. Tuto Airbagovou vestu pomáhali vyvíjet a testovat především jezdci MotoGP.

 

Něco málo z historie...

A přidáváme něco málo z historie značky IXON, která byla napsána díky Thierry Maniguetovi.  Tento výjimečný manager, inovátor, vizionář a především motocyklový nadšenec měl jasný cíl. Proto dnes nabízí top produkty pro motorkáře a motorkářky, které vyhovují všem motocyklovým stylům. Sezónu po sezóně se značka IXON obklopila opravdu výbornými odborníky na vývoj stále inovativnějších, efektivnějších a propracovanějších technologií, které motorkářům nabídnou skvělou bezpečnost a pohodlí.  Ve společnosti IXON věří, že nezávislost a kreativita jsou klíčem k úspěchu a jejich inspirace, motivace a originalita jsou tím, čím se odlišují od konkurence. Vše dělají pro jednu vášeň = pro motorky :)