Myslíme i na malé motorkáře

Nezapomínáme ani na naše nejmenší, a proto na našem webu už teď najdeš dětskou sekci. Je dobře, že podporuješ svého malého motorkáře nebo motorkářku už od mala, protože "co se v mládí naučí...." Nezapomínej ale, že mají kluci i holky ještě slabé a křehké kosti, a proto je potřeba je chránit. Navíc ještě nemají pud sebezáchovy, takže jedou furt plnej .. Víš o tom, že lidská kost dospívá až ve věku cca 20 let?

Základní výbava pro malé motorkáře

Do základní výbavy na jakýkoliv bike proto nesmíš zapomenout na dětskou přilbu na motorku a dětský chránič, a to jak na malou motorku, ATV nebo i na elektrickou koloběžku.

Helma na motorku

Hlava je velmi zranitelná a její zranění bývají vážná, proto bys měl dítě od mala naučit, že bez moto helmy na motorku prostě nikdy nesmí! Zvolit můžeš helmu integrální nebo krosovou, všechny mají kompletně vyndavací a pratelný interiér a hlavně jsou homologované. Ke krosové helmě pak vyber motokrosové brýle, které mají širokou gumu zespodu s gelem, který zamezí klouzání brýlí z přilby. Protože jsou dětské moto helmy menší než dospělé, tak i brýle jsou tomu přizpůsobené a jsou menší než ty pro dospěláky.

detske_helmy

Chrániče

Chránič hrudníku a páteře je pro dětské motorkáře obvzlášť důležitý. Vyražení dechu je totiž jedno z častých úrazů, při kterém jde o život. Pro děti jsou vhodné krunýře, které ochrání především hrudník, břicho, páteř, ramena, lokty a klíční kosti. Jsou z pružných strečových materálů, takže je dítě oblékne i samo. Díky stahovatelným pásům si velikost ještě upravíš. Na kolena se nejlépe hodí kolenní chrániče. Ty se dají použít i na kolo nebo třeba na snowboard.

detske_chranice  

Rukavice a boty

Důležité jsou i rukavice nejen pro ochranu, ale taky pro pohodlí. Dětské moto rukavice jsou z příjemného elastického materiálu a mají stejný střih jako pro dospělé. Dlaně jsou většinou z kůže, aby se dětem hefty nesmekaly. No a poslední částí těla, kterou je potřeba chránit, jsou kotníky, takže to chce určitě boty minimálně kotníkové, které zafixují nohu a ochrání ji při případném pádu.

Jestli si nevíš rady s výběrem, nebo s velikostí, stačí napsat na mail info@motojomax.cz nebo volej Marťase 606 610 227.