Aplikace na záznam trasy na motorce

Ahoj moto nadšenci,

pracovní týden je opět za námi a potkáváme se u dalšího tématu, kterému se aktuálně chceme trošku věnovat. Budeme-li se bavit o silničních motorkách, většině z nás sezóna skončila. Nevadí! V případě pozitivního přístupu k životu je potřeba se na věci dívat s nadhledem a čas, kdy nemohu jezdit, využít například k přípravě na další sezónu a kilometry. Dnešním článkem bychom se rádi otřeli o téma aplikací na záznam trasy a záznam dat o stavu motorky za jízdy.

Aplikace můžeme rozdělit na dvě řady:

  • univerzální
  • fabrické

 

Univerzální aplikace

Relive

Univerzální aplikace na záznam trasy, pro většinu aktivních činností, je zde možnost vybrat i motorku a následně záznam trasy nasdílet s pěknou vizualizací průletu celou vyjížďkou. Ve FREE verzi omezené možnosti editace následného výstupu. Záznam z trasy pouze obecných informací, rychlost, čas, nadmořská výška apod. Nekomunikuje přímo s motorkou, ale bere data z GPS a gyroskopu telefonu.

V aplikace Relive vidíš celou trasu a můžeš si zpětně pustit video tvé trasy.

Stopař od Seznamu

Univerzální česká aplikace, která je součástí Seznamácké rodiny aplikací a mapy.cz. Záznam z trasy pouze obecných informací, rychlost, čas, nadmořská výška apod. Nekomunikuje přímo s motorkou, ale bere data z GPS a gyroskopu telefonu. Příjemně zpracovaná vizualizace trasy s mapovými podklady od Seznamu.

 

Záznamy trasy si můžeš uložit do batůžku, sdílet na sociálních sítích nebo poslat odkazem kámošům.

Fabrické aplikace

Myride

Aplikace značky Yamaha, je možné ji použít krom motocyklu Yamaha i s motocykly jiných značek, ovšem v případě použití s jinou značkou nedochází k přenosu veškerých dat. Při využití aplikace spolu s motorkou Yamaha, je zde možnost evidence například servisních intervalů, stavu oleje, záznam trasy, detailní data o stavu motorky.

Aplikace MyRide od Yamahy nabídne monitor jízdy pro motorkáře v mobilu

Všechny trasy můžeš v aplikaci ukládat a zpětně se k nim vracet, dobře ti poslouží pro tréninkové jízdy.

Rideology

Aplikace značky Kawasaki, je možné využít pouze s jejími motocykly, s jinou značkou nefunguje, aplikace má při záznamu trasy často problémy s přesným zaměřením a záznamem trasy, jinak přenos mezi motocyklem a telefonem funguje většinou bez problému, ovšem množství přenášených dat závisí na typu motocyklu. Jednodušší verze, mají omezenou visibilitu detailů.

V aplikaci můžeš sledovat informace o stavu motorky a různá nastavení jako např. režim jízdy.

BMW motorrad connect

Aplikace uzpůsobená převážně pro komunikaci mezi moderními a futuristickými skútry CE-02, CE-04. Umožňuje záznam trasy, plánování trasy spolu s nabíjením a další detaily pro vyhodnocení trasy.

Během jízdy máš před sebou vše v jednom - navigaci, adresář, hudbu i údaje o motorce.

KTM connect

Značková aplikace pro komunikaci mezi stroji KTM a telefonem, umí předávat veškeré dostupné informace a jezdce informovat o stavu motorky spolu se záznamem a vyhodnocením projeté trasy.

Aplikace umožňuje propojit telefon s přístrojovým panelem motorky.

Suzuki mySPIN

Specifická aplikace pouze pro použití spolu s vlajkovou řadou Suzuki, typem GSX-S1000GT, s jinou motorkou nefunguje a není možné spárovat.

Aplikace Suzuki mySPIN

CF Moto ride

Velmi rostoucí značka a silně se rozvíjející čínský hráč na Českém trhu do vod vstoupil svojí aplikací, která zpracovává veškerá data z tvojí CF moto motorky a ty si můžeš procházet detaily trasy, detaily chování a stavu motocyklu zpětně. Zároveň zajišťuje komunikaci se speciálním boxem, který je k vybraným typům CF moto nutný přikoupit. U vyšších a novějších typů jako je např. MT800 je Bluetooth komunikace integrována do LCD displeje.

CFMOTO RIDE APP je profesionální aplikace šitá na míru pro motocyklové nadšence a podporuje motocykly modelového roku 2022.

myBenell

Opět firemní aplikace komunikující s vybranými typy motocyklu od této značky, je závislá na typu motocyklu, který je osazen komunikačním rozhraním, tzn. například řada 502 komunikaci neumí, ovšem novější 702X apod. jsou již plně propojitelné a opět dokážou ve spolupráci s motorkou zaznamenávat trasy, které si jako jezdec můžeš následně vyhodnotit nebo sdílet.

 

V prostředí aplikace můžeš vytvořit vlastní moto klub, sdílet zážitky na sociálních sítích a být v neustálém kontaktu s ostatními motorkáři.

 

Nebudeme si nic nalhávat - doba, kdy byla motorka drsná, analogická, hrubá a zábavná s jedinou komunikativní zpětnou vazbou od pneumatik, podvozku, plynové rukojeti, a nebo sedla, je ve většině případů už dávno pryč až na vybrané retro a old-school typy motocyklů.

Dnešním trendem je mít co nejvíce informací, být plně propojen se svým motocyklem, nahrávat nebo sdílet trasu a následně se na sociálních sítích být v prsa, kdo byl ve větším náklonu, byl rychlejší apod. Každému vyhovuje jeho cesta a my ostatní ji musíme respektovat…

Jsem technologický nadšenec a rád se na data podívám, ovšem největší radost mám z chování motorky a kdyby mi do telefonu neposlala ani kB dat a nezaznamenala by trasu, vůbec by mi to nevadilo. Miluju to chování motorky pod „prdelí“ a  nechám na tobě, co ti vyhovuje, a výše máš nejpoužívanější aplikace pro záznam trasy a dat z motocyklu. 

 

Kolama dolů!

Vláďa

V případě jakýchkoliv dotazů piš info@motojomax.cz

Sleduj nás taky na facebooku nebo na instáči s hashtagem #motojomaxcz. 

 facebook_motojomax  logo_instagram_male   linkedin_motojomax        youtube-1837872_640

zdroj obrázků: google.com