Rukavice a boty na motorku - novinky 2022

Novinky koženého motooblečení - bundy, kalhoty i kombinézy jsme probrali minule (kdo nestihl, může kouknout :), nadšencům textilního oblečení na motorky enduro (ale nejen na enduro, prostě textil na cestování, výlety, do přírody i na skútry) jsme v našem blogu novinky také už představili.

Takže doladíme motorukavice a motoboty a můžeme vyrazit :)

Kožené rukavice na motorku - sportovní

Rukavice od českého výrobce 4SR Sport Cup III jsou vhodné pro závodní i každodenní použití. Jemná kozinka těmto moto rukavicím propůjčuje jedinečnou citlivost při ovládání motocyklu. Pro ochranu kloubů byl použit nový chránič z pružného a zároveň odolného materiálnu proti otěru. Energie nárazu je rozložena do plochy a částečně pohlcena chráničem, další energii absorbuje vrstva Viscofoam pod ním. Aby rukavice správně seděla na ruce, rozměry tohoto chrániče odpovídají velikosti rukavice.

rukavice_4sr_sport_cup_3Sportovní rukavice 4SR Sport Cup 3 ve třech nových barvách

Sportovní kožené rukavice 4SR Stingray, které byly vyvinuty společně se zkušenými superbikovými jezdci :) Na ochranu člunkové kosti byla použita rejnočí kůže, která je velmi odolná vůči otěru a stabilní za vysokých teplot (byla použita na místo plastového chrániče, který se při tření rukavice o asfalt taví). Každá superbiková rukavice by měla mít předzavřený tvar prstů, zároveň by měla být natolik jemná, aby jezdec měl perfektní cit na páčkách. Tyto požadavky přesně splňují rukavice Stingray, jejichž dlaně jsou vyrobeny z velice jemné Pittards kůže, která je ale zároveň 2x odolnější než kůže klokaní. Téměř při každém pádu z motorky bývá nárazem zasažen malíček, proto je na těchto rukavicích spojen prsteníček a malíček. Navíc je toto spojení vyztuženo dvojitou flexibilní kůží, mezi kterou je vložena ještě originální textilie 100% DuPont™ Kevlar®.

Závodní rukavice Stingray jsou vybaveny Anti-shock systémem z materiálu Viscofoam, který tlumí náraz ruky na asfalt. Tento chytrý materiál, který se při nárazu postupně deformuje, byl při výrobě použit nejen na dlani a zápěstí, ale i na hřbetu ruky a prstech. Prsty ovládající páčky mají v místě kloubu flexibilní panely, které nekladou při ohýbání odpor a umožňují tak citlivé dávkování brzd a ovládání spojky. Snižují tak zatížení šlach a minimalizují riziko vzniku křečí. Celá rukavice ja pak anatomicky předzavřená pro lepší úchop řidítek, pro maximální komfort jsou použité vnější švy.

rukavice_4sr_stingray2Kožené rukavice na okruh 4SR Stingray

rukavice_4sr_stingray1Závodníci světových soutěží používají rukavice 4SR Stingray

Anglická značka RST si připravila novou řadu kožených rukavic S1 v několika barvách. Sportovní rukavice na motorku, které skvěle doplňují kožené i textilní bundy a kalhoty - kolekci S1. Již při jejich prvním nasazení poznáš, že tyto rukavice jsou opravdu velmi komfortní. Mezi jejich hlavní bezpečnostní prvky patří dvojitá vrstva kůže v dlani, karbonové chrániče kloubů, slider na dlani a chrániče prstů. Celodenní pohodlí zajišťuje jemná kůže, venkovní šití prstů a ergonomicky tvarované prsty. Jsou to výborné rukavice na jakýkoliv sportovní motocykl.

sportovní_rukavice_s1 Sportovní rukavice v několika barevných variantách - RST S1

Máš raději kratší letní rukavice a chceš je mít i s chráničema? Pak pro tebe budou kožené perforované motorukavice RST Shortie tou správnou volbou. Jsou vyrobeny z měkké kůže, pohodlné díky venkovnímu šití prstů a jako bonus mají na ukazováčku systém digital touch pro ovládaní mobilu :)

krátké_sportovní_rukavice_shortieKožené perforované rukavice RST Shortie s dotykem na mobil

Kožené dámské rukavice na motorku - sportovní

I dámy si chtějí užít sportovní jízdu na motocyklu. A tak si mohou jednodílné nebo dvoudílné dámské kombinézy doplnit o motorukavice RST S1 ve dvou barevných variantách - černobílé nebo černorůžové. Mají dvojitou vrstvu kůže a slider v dlani, karbonové chrániče kloubů, venkovní šití prstů, které jsou ergonomicky tvarované. Celodenní pohodlí zajišťuje jemná kůže.

damske_rukavice_s1Nové dámské rukavice RST S1 v černobílé nebo černorůžové barvě :)

Kožené perforované rukavice - stylovky             

Pokud preferuješ styl Cafe Racer, máme super měkkounké perforované kratší rukavice RST Roadster 3, které pro tebe máme v pánském i dámském provedení. Spolu s koženou bundou Roadster 3 a kevlarovými džínami budeš mít perfektní a stylový letní outfit :) Tyhle kratší kožené rukavice využiješ jak na motorku, tak i třeba na skútr.

cafe_racer_rukavice_roadster       Dámské a pánské stylové kožené rukavice RST Roadster 3

Letní rukavice 4SR Monster EVO v dámském i pánském provedení s prodlouženým střihem v oblasti zápěstí, takže ti nebudou vylézat z bundy. Na dlani a v oblasti malíkové hrany je použita dvojitá kůže. A hlavně - tvůj dotykový telefon můžeš ovládat pomocí palce, který je vyroben z touch screen kůže.

rukavice_4sr_monster_evo

Letní rukavice z velmi přijemné kůže pro dámy i pány

Boty na motorku

RST Tractech Evo III jsou velmi oblíbené kožené sportovní motoboty, které oproti loňsku změnily design a letos je koupíš v těchto čtyřech barevných variantách - a za nás se hodně povedly:) Další dvě barvy černá a bílá zůstávají, takže je výběr ze šesti barev a vybere si opravdu každý :)

sportovní_boty_tractech_evo_3

Sportovní boty RST Tractech Evo III ve čtyřech nových barvách

Jak už jsme se výše zmínili o nové kolekci RST S1, kde si můžeš vybrat mezi textilní moto bundou s kalhotama, nebo koženou bundou s kalhotama, a doplnit koženými rukavicemi S1 v několika barvách, zbývá ti doladit boty RST S1, jak v pánském, tak i v dámském provedení. A navíc ti je nabízíme buď perforované (černé nebo černobílé) nebo s voděodolnou WP membránou.

nove_turisticke_boty_S1

Nová kolekce kožených bot RST S1 - s perforací nebo s WP membránou

Kotníkové boty na motorku

Letní outfit na motorku nebo na skútr můžeš vyladit kotníkovými botami RST Sabre, které mají na vnitřní straně u kotníku ventilaci z perforované kůže, a které se navíc výborně hodí třeba k textilní bundě RST, ke kevlarovým mikinám, kevlarovým košilím a ke kevlarovým džínám na výlety.

kotnikove_boty_sabre

Skvělé letní kotníkové boty RST Sabre na výlety :)

Pokud máš rád styl - tak nesmíš přehlédnout tyhlety pecky :) Kotníkové černé tenisky RST Urban 3 Sneaker - certifikované, s integrovanými chrániči pat a kotníku a zesílenou prstovou částí pro řazení. Nebo semišové boty RST Hitop Sneaker ve velikosti pro pány i pro dámy :)

kotnikove_boty_urban

Naprostý stylovky na léto - to jsou nové boty RST Urban 3 a HITOP

Jestli hledáš kotníkové boty s voděodolnou membránou, tak i tebe potěšíme :) Boty RST HITOP WP v dámském i pánském provedení. V oblasti paty mají zesílení, integrovaný chránič kotníku, nepromokavou a prodyšnou membránu SinAqua, plochou polykarbonátovou podešev odolnou proti zkroucení a antibakteriální stélku. 

voděodolné_boty_kotníkové_hitop

Voděodolné kotníkové boty RST HITOP

Italská značka Forma si připravila několik novinek moto bot, a to kotníkové Ground, které můžeš mít ve třech barevných variantách, s voděodolnou membránou nebo letní prodyšné. Všechny ale spojuje ochrana před řadičkou, zesílená ochrana kotníku z tvarovaného plastu TPU, polstrovaný jazyk a extra pohodlný límec, zapínání se zesílenými očky, PP Mid Dual Flex s mezipodešví EVA s ochranou proti nárazům a antibakteriální vyměnitelná EVA vložka. 

kotnikové_boty_forma_groundStylové kontíkové boty Ground od italského výrobce Forma

Kotníkové boty na motorku Forma Stinger v perforované černočervenobílé variantě nebo s voděodolnou a prodyšnou membránou Drytex :) Mají ochranu kotníku z tvarovaného plastu TPU, plastový chránič na patě, polstrovaný jazyk a límec, nastavitelné zapínání na suchý zip, zadní reflexní vložku a měkké polymerové polstrování s paměťovou pěnou. 

kotnikové_boty_forma_stingerKotníkové boty na motorku Forma Stinger

Oblíbenou řadu Forma Genesis není třeba představovat, velmi pohodlné boty z kombinace textilu a broušené kůže byly doplněny o novou barvu - kromě černé, žluté a růžové je nově červená barva. Jsou z vysoce odolného textilního materiálu a vrchní část je z kůže. Mají pryžovou podrážku, výztuhu pro řazení, polstrovaný jazyk, reflexní prvek na zadní straně boty a vzdušnou síťovanou vystélku. 

kotnikové_boty_forma_genesisMoto boty Forma Genesis v červenočerné barvě

Italský výrobce motooblečení Alpinestars rozšířil svoji řadu kotníkových bot CR-X Drystar o nové barevné varianty. Jsou velmi příjemné na noze a přitom bezpečné. Vnitřní stélka je velmi komfortní a prodyšná. Klimatická membrána Drystar zajišťuje nepromokavost bot a zároveň prodyšnost. Díky nové technologii jde o velmi lehké boty s CE certifikací. Jestli chodíš rád ve sportovních věcech, tak tyhle botky ti můžeme doporučit i na běžné nošení

boty_alpinestars_cr-x

Kotníkové boty Alpinestars CR-X Drystar

Turistické boty na cestování

Turistické boty na cestování s voděodolnou a prodyšnou membránou, to jsou nové dámské boty Forma Rose HDRy a pánské i dámské Forma Arbo DRy. Díky elastickým panelům budou hodně pohodlné a vhodné i na chůzi :)

turistické_boty

Dámské boty Forma Rose HDRy a pánské i dámské boty Forma Arbo Dry

Stylové boty Forma Legacy

Kožené boty  Forma Legacy, na Cafe Racer nebo custom = perfektní stylovky:) V hnědé barvě i černé, oboje můžeš zavázat na tkaničky nebo zapnout na zip. Vypadají jako těžké pracovní boty, ale naopak, jsou skvěle lehké.

stylove_boty_forma_legacy

Stylové kožené boty Forma Legacy v hnědé nebo černé variantě

Motoboty do terénu i na silnici

Do terénu, ale i na silnici můžeš vybrat novinku od RST voděodolné boty Ambush. Nepromokavá a prodyšná membrána Sympatex® udržuje tvoje nohy po celou dobu v suchu, zapínání na tři kvalitní přezky a vrchním suchým zipem. Odolná podrážka tě podrží v jakémkoliv prostředí a počasí, se kterým se při tvých vyjížďkách setkáš.  

voděodolné_boty_rst_ambush

Voděodolné boty RST Ambush

Moto boty na enduro Forma Terrain Evolution TX v černé barvě - mají specifickou gumovou podrážku MX, vstřikované plastové ochrany, personalizovanou gumovou tepelnou ochranu, nastavitelné zapínání na suchý zip, vyměnitelné a nastavitelné plastové přezky GH, ocelové špice, polstrovanou vnitřní podšívku, polyuretanové nylonové výztuhy a měkké polymerové polstrování s paměťovou pěnou. 

adventure_boty_forma_terrain_evolutionEnduro boty Forma Terrain Evolution TX v černé barvě

Tak co říkáš? My si myslíme, že je z čeho vybírat a novinky se povedly :)

Jak se o svoje moto boty a rukavice starat, čím čistit, jak prát, jak ošetřit? Všechno se dozvíš v našem motokoutku :)

Tipy na outfity

Jak můžeš sladit bundy, kalhoty, rukavice a boty dohromady? Jukni do naší motošatny, najdeš tam inspiraci na spoustu dalších parádních kousků. V našem kamenném obchodě v Kutné Hoře máme většinu skladem :)