Pozvánka na závody v Kopčanech

Chceš vědět o nejlepších místech na koukání na motocyklových závodech v Kopčanech? ...

 

O víkendu 18. - 19.6.2016 se koná na Slovensku v Kopčanech další závod na přírodním okruhu - 7. ročník Kopčianskeho rýchlostneho motookruhu. Jedou se kategorie klasik 175 ccm, 250 ccm, 350 ccm, 500 ccm, 750 ccm; pak 125 gp, 125 sp, 250 sp, 400 ssp, do 600 ccm, nad 600 ccm, supermono a twin. Seznam přihlášených http://www.kopcany.com/zoznam-prihlasenych/. Trať je dlouhá 3120 m, široká 6 - 10 m a má 7 levých a 4 pravé zatáčky. Závody se jedou proti směru hodinových ručiček. Start bude ve všech třídách hromadný s motorem vchodu na semafor.

Nejzajímavější místa závodu:

Jezdec týmu MOTOJOMAX REJSING Walii, účastník závodů na přírodních okruzích, pro tebe vybral ta nejlepší místa, kde je nejzajímavější se dívat na závody v Kopčanech:

"Po smutném a ostudném vyřazení Kyjova z kalendáře magorů zůstaly Kopčany (http://www.kopcany.com/) jediným vyloženě městským okruhem v československém roudrejsu. A to je dobře, bo my máme sice rádi to polítání pole louky les, ale přece jen zdi obrubáky a kandelábry, to je ta pravá výzva pro roudrejs panoptikum. Na první google pohled se zdá trať slovakiamontekarla nezáživná. Samá rovina, pár levých vinglů, jediná pravá kruta a tři retoše. To vše naplacato bez stoupání, klesání, horizontů. Avšak to je jen první pohled. Stačí mrknout na onbordík a je jasné, že selanka to rozhodně není. Los organizanteros kopčanos se podařilo vytvořit velmi osobitou trať, kde není čas na odpočinek a pořád se něco děje. A to platí pro jezdce i pro diváky. A která místa doporučuju na dívání já?

Áčko. Hned první místo je dost hustý. Od startu se žene banda jezdců a musí se vměstnat do retardéru. Tvrdý boj o pozice a posunování brzdných bodů na samou mez je tou pravou pozvánkou právě sem. Jak je to zajímavé místo, na to mrkni na onbordík. Samozřejmě je to označené Áčkem. Apropó ono každý zdejší retardér má své kouzlo. Ale jen tenhle přidává koření v podobě postartovní mačkanice.

 

Béčko. První levej vingl. Jo tady se předjíždí na brzdy! Proto ta obří kupa balíků proti nám. Nejeden z nich už má na sobě obtisk některého z jezdců. Určitě doporučuju se sem zajít alespoň na chvilku mrknout.

 

Céčko. Tohle místo trati je na čtyřech z pěti kopčanských fotek, jež proniknou na internet. Oblíbené místo fotografů, diváků i jezdců. Táhlá rychlá pravá a hned z ní nálet doleva na hlavní silnici, kde naštěstí nemusíme dávat přednost. Jasně, nepředjíždí se tady, ale ten nálet na hlavní je neskutečnej. A navíc ten stánek s pivem hnedle vedle je skutečnej!

 

Déčko. Chcešli vidět pravý péčko, sleduj brzdy kde je Déčko! Jo je to tak. Tady se brzdí na krev. Z maximálky na minimálku. Proto je otevřená možnost jet dál směr Holíč, Veselí nad Moravou, Kunovice atd., kdyby to náhodou nevyšlo. Taky se tu odehrává hodně soubojů o pozice a pokud je někdo v kontaktu, je jistojistý, že to zkusí právě tady.

 

Éčko. Z pohledu jezdce naprosto geniální vingl. Já tomu říkám kopčanský trychtýř. Spojovačka dvou dlouhých rovin se neustále zužuje, až teměř škrtáš loktem o pravou zeď. A kolem levé zdi to musíš poslat za roh, kam nevidíš. Facka zprava, facka zleva a nazdáááááár. Prostě velká paráda, kterou je taky radost sledovat. Tohle je místo, na které si vzpomenu jako na první, když slyším nebo čtu…….Kopčany!

Srdečně zvu všechny na parádní závody. Přeju krásnej vejkend! My závodníci se budeme snažit, Vám k tomu udělat pěknou kulisu. "

 

A jako bonus -  on-board přímo z Kopčan: