Helmy na motorku - novinky 2022

Větší bezpečí pro motorkáře

Letos slaví náš motoobchod už 20 let a z našich zkušeností tak můžeme říct, že se každý rok bezpečí motorkáře posouvá o level výš. A nejinak je to i s letošními novinkami, které ti postupně představíme :) Začneme novinkami v helmách na motorku. Od r. 2022 totiž začal v Evropě platit nový testovací standard ECE 22.06. Co to vůbec znamená?

Test moto helem 2022

Každá přilba na motorku musí mít certifikaci a projít řadou testů, to není nic nového. Norem, podle kterých jsou helmy testovaný, existuje celá řada (např. americký DOT, britský SHARP, mezinárodní FIM, SNELL, evropský ECE ..) Nás samozřejmě nejvíc zajímá ta, která je určená pro Evropsky trh, tedy certifikace ECE. Ta už platí přes 20 let, ale právě od letošního roku do ní byl doplněn trojnásobný počet testování. Nově se v certifikaci ECE 22.06 testuje dalších 4-6 nárazových bodů např. rotační náraz (jako kdyby se motorkář kutálel po silnici), zvětšení výšky volného pádu na max 8,5m, nárazy při nižších rychlostech.., ale třeba i zamykací mechanismus vyklápěcích a otevřených přileb, optické vlastnosti plexi; ve spojení s interkomy pak velikost oslabení výplně a narušení skořepiny při přípravě na interkom, bezpečnost sluchátek interkomů.. Takže helma vyrobená v letošním roce, by měla být certifikovaná už podle nové normy ECE 22.06.

Nové helmy SHARK Spartan RS

Francouzský výrobce helem SHARK připravil novou řadu s názvem Spartan RS.  Moderní neotřelý design, co nejmenší aerodynamický odpor vzduchu, plexi vycházející z nejvyšší řady RACE R PRO GP a mnoho dalších vychytávek. A co hlavně, splňuje už nový standard ECE 22.06. Vyrábí se v několika barevných variantách a nezapomnělo se ani na dvě verze v carbonu :)

shark_spartan_rs

Nová řada Shark Spartan RS - v kompozitu nebo v karbonu

Co nového v řadě Spartan GT

Sportovní řada SHARK Spartan GT byla posílena o další barevné varianty. Helmy z této řady se zapínáním na DD kroužky se v ČR doprodávají a nově budou v nabídce již jen se zapínáním na mikropřezku.

shark_spartan_gt

Nové barevné varianty v řadě Shark Spartan GT

Shark Spartan GT Carbon

Helmy Shark Spartan GT Carbon a jejich nová barevná provedení, zepředu decentní a zedadu "nářez" :) Všechny mají zapínání na DD kroužky. Jo a poznal jsi správně, že ta první a třetí jsou repliky Scotta Reddinga, který bude letos jezdi WSBK nově s týmem BMW Motorrad :)

shark_spartan_gt_carbon

 Novinky v řadě Shark Spartan GT Carbon

Shark Spartan 1.2

U řady Shark Spartan ještě zůstaneme. Konkrétně v řadě Spartan 1.2, kde najdeš tyto nové barvy:

shark_spartan_1.2_novinky

Nové barevné varianty Shark Spartan 1.2

Shark RACE-R PRO

Řada určená pro motocyklové závodníky na okruh RACE-R PRO Carbon se rozšířila o tři nové varianty, konkrétně v nádherném černém carbonu a pak ve dvou replikách francouzského závodníka MotoGP Johanna Zarca, dvojnásobného mistra světa v kategorii Moto2. 

shark_race_r_pro_carbon

Helmy Shark Race-R Pro Carbon v nových barvách

Shark RACE-R PRO GP

Chceš na okruhu jezdit v helmě známého závodníka? Pak si vyber přilbu na motorku z novinek nejvyšší řady Shark RACE-R PRO GP. Zezadu vypadají díky "křídlu" fakt parádně,  a co teprve zepředu :) Můžeš si vybrat repliku Jorge Lorenza, Johanna Zarca, Miguela Oliveiry a Martinatora. Co říkáš, že neznáš Martinatora? Ale jo, to je přece přezdívka závodníka Jorge Martína, který jezdí MotoGP spolu s Johannem Zarcem u týmu Pramac Ducati.

shark_race_r_pro_GP

Shark RACE-R PRO GP - nejvyšší řada helem pro závodníky

Nové vyklápěcí helmy Shark

Že mají vyklápěcí helmy na motorku od značky Shark dvojí homologací - pro integrální i Jet variantu, to je známá věc. S novým systémem „V-Tech Locking“, který umožňuje optimalizované uzamčení brady pro zvýšení bezpečnosti a ergonomie a s automatickým zvedáním hledí při zvedání nebo spouštění bradové části ventilace pomocí integrovaných kanálků tzv. "Auto-up a auto-down" systémem jsme se už taky dostatečně seznámili a jsou to bezvadný vychytávky. Co bychom ti ale rádi připomněli, že každý, kdo si u nás vyklápěčku Shark koupí, má od nás doživotní servis této přilby 1x ročně zcela zdarma :) Letos se vyklápěcí řada EVO GT doplnila o další 4 nové barevné varianty a řada EVO-ES o další 2 barvy :)

shark_evo_gt

Nové barevné varianty helem EVO GT

 

shark_evo_es

Dvě nové barvy ve vyklápěcí řadě Shark EVO-ES

Novinky Shark Skwal 2 a D-Skwal 2

Řada D-Skwal 2 a Skwal 2 se od sebe liší především LED Diodami, které v případě SKWAL 2 parádně svítí nebo blikají, takže když se zhorší počasí nebo pojedeš v pološeru, tak tě všichni uvidí :) Letos mají 3 nové barevné varianty:

helmy_shark_skwal

LED diody svítí nebo blikají - to je řada Shark Skwal 2

No a řada D-Skwal, která LED diody nemá, se doplnila taky o 3 nové barvy:

helmy_shark_D_skwal

Helmy Shark D-Skwal

Nové barvy v základní řadě Shark Ridill

Nové barevné varianty můžeš najít i v základní řadě sportovních přileb Shark Ridill. Mají vyjímatelný a pratelný interiér, sluneční clonu a samozřejmě i záruku 5 let:)

helmy_shark_ridill

Shark Ridill - nové barevné varianty

Všechny tyto modely zakoupíš u nás https://www.motojomax.cz/prilby-sportovni:shark/?dd=2

JOMAXÁCI