Recenze airbagů na motorku

Recenze airbagové vesty IXON

Na závodním okruhu v Brně Petr vyjel s novou jednodílnou kombinézou 4SR a pod ní si oblékl Airbagovou vestu od IXONu. V jedné rozjížďce ve Schwantzově zatáčce cca ve 130 km/h mu uklouzlo přední kolo a šel k zemi. Skvěle zafungovala kombinéza 4SR, ale hlavně Airbagová vesta od Ixonu, která ještě před dopadem na asfalt se aktivovala a zpevnila Petrovi celý vršek těla.

No a kdyby nebylo při pádu tolik kotrmelců, při kterých si Petr narazil hranu dlaně a prsteníček, tak by byl naprosto v pořádku. Když přijel do depa, tak říkal, že vůbec neví, co mu při tom pádu prolítlo hlavou. Jediný, co si pamatuje jako první "ještě že mám ten airbag".

"Rozhodně bez airbagové vesty už nevyjedu ani metr na okruhu i mimo něj, a kdo váhá s koupí, tak radím, ať investuje. Ta investice do zdraví je k nezaplacení a ne vždy dokážeš zabránit nehodě :)", řekl Petr po pádu.

Pád Pietro IxonVideo je sestříhané z Photo: Milano Hlavatore

 

Jednodílná kombinéza 4SR Racing Power AR AIRBAG ready po pádu a následně po opravě :)
 oprava_kožené_kombinézy          Opravená jednodílná airbagová kombinéza 4SR po pádu

V jakém moto oblečení Petr spadnul a jak dopadlo?

Nejvíc otestoval kombinézu, což vidíš na fotkách, a airbagovou vestu, která se pod kombinézou nafoukla, ale jinak bylo vše OK.

Jednodílná airbagová kombinéza, kterou si Petr v našem moto shopu vybral, je od českého výrobce 4SR, s kterým spolupracujeme již od samotného vzniku a skladem máme celý jeho sortiment. Majitel 4SR Vašek Jiruš je bývalý velice úspěšný závodník (Mistr republiky do 600kubíků). Vždy dbal na to, aby jeho produkty byly co nejbezpečnější a v té nejvyšší kvalitě. Stejné kožené kombinézy 4SR, které ti u nás v kamenné prodejně v Kutné Hoře rádi ukážeme (všechny si je můžeš prohlídnout i na eshopu), používají ti nejlepší závodníci ve všech světových soutěžích, jsou ušité ze stejných materiálů a stejnou technologií a jsou na nich použity stejný chrániče jako používají již zmínění závodníci.

Co všechno máš v ceně kombinézy?

S jednodílnou kombinézou 4SR se na okruh oblečeš během několika minut. V ceně totiž dostaneš nejen slidery a standardní chrániče, ale také hrudní a páteřový chránič LEVEL 2, zdvojené chrániče kyčlí a kostrče, vše od renomovaných značek. Kombinézy 4SR mají soustavu 18 ergonomicky umístěných chráničů, jedná se o nejvyšší počet chráničů v sériově vyráběné kombinéze vůbec. Jednodílná kombinéza Racing AR Airbag Ready® je vybavena dutým hrbem, do kterého je možné vložit hydrobag na vodu. Bezešvá streč v rozkroku a podpaží ti umožňuje zaujmout extrémní pozici bez jakýchkoliv problémů, pro svou pružnost a pohodlnost se používá i na manžety rukávů. Pokud jsi i ty měl v boxu problém s rozepnutou kombinézou, která ti při chůzi sklouzávala pod zadek, problém ve 4SR vyřešili za tebe - jednodílné kombinézy mají na vnitřní straně légy hlavního zipu malý patent, ke kterému připneš druhou částí jezdce zipu. Kombinéza je také vybavena loketními slidery Elbow down TECH. Ty jsou připraveny v několika barevných provedeních – černé, červené, fluorescenční červené, fluorescenční žluté, zelené a jsou vyměnitelné. V ceně této kombinézy je 1 pár kolenních sliderů, dokoupit je můžeš i samostatně. Jestliže chceš mít pod kombinézou airbagovou vestu, je potřeba vyndat z kombinézy páteřový chránič a hrudní chránič! 

jednodílné_kombinézy_airbagJednodílné airbagové kombinézy 4SR se soustavou 18 chráničů v ceně

Aktuálně u 4SR rozšířili řadu dvoudílných airbagových kombinéz, které jsou vhodné i na běžné ježdění na silnici a jsou také přizpůsobené pro airbagové vesty. Její další výhodou je, že má prodloužená záda a také můžeš k bundě připnout zipem i kevlarové jeans.

Naprostou novinkou je jednodílná kombinéza 4SR z klokaní kůže. Ten pocit lehkosti nyní můžeš zažít také. Představujeme ti nejlehčí kombinézu v kolekci 4SR.

Airbagová vesta, kterou při pádu otestoval Petr se nafoukne za pouhých 22ms

Chráněné oblasti těla - páteř, krk, hrudník a břicho (75% vážných zranění motorkářů je v oblasti hrudníku a břicha)

Unikátní elektronická airbagová vesta IXON od francouského výrobce, kterou lze nosit pod jakoukoli textilní bundu, koženou bundu nebo kombinézu bez ohledu na značku, která ale musí být na airbag přispůsobená. Musí mít flexibilní panely a strečové části, které se při aktivaci airbagu natáhnou. Je to proto, aby ses v případě nafouknutí nepřidusil. Tento bezdrátový airbag je bez senzoru na motocyklu, je rychlý na nasazení, lehký, snadno použitelný a jeden z nejvýkonnějších na trhu. Používá systém ochrany In@Motion. Byl vyvinut, testován a schválen jezdci MotoGP ! A obdržel nejvyšší hodnocení Airbagu 5 hvězd ! Informace o tom, jak to celé funguje, si můžeš přečíst přímo u airbagu IXON.

airbagova_vesta_ixonAirbagová vesta IXON se systémem In@Motion

Jestli tě zaujala airbagová kombinéza nebo elektronický airbag, přijeď za námi do Kutné Hory do našeho stylového moto shopu, dáme kafčo a rádi ti všechno ukážeme, vysvětlíme a předvedeme :) Inspirovat se při výběru můžeš také v našem článku jak vybrat airbag na motorku.

 

Další zajímavá videa z crash testů airbagů...

A takhle airbagové vesty fungují:

   

  

  

Fajn den :) JOMAXÁCI

 

V případě jakýchkoliv dotazů piš info@motojomax.cz nebo volej Marťase 606 610 227

Sleduj nás taky na facebooku nebo na instáči s hashtagem #motojomaxcz. 

 facebook_motojomax  logo_instagram_male   linkedin_motojomax        youtube-1837872_640