První roadracingový závod sezony je před námi

A Walli, jezdec teamu MOTOJOMAX REJSING, Vás s ním provede ..

 

Ve Starém Městě u Uherského Hradiště se každoročně jezdí první závod roadracingové sezóny. Informace, jak se tam dostat, najdete na Googlemapce. Já Vám poradím, kam se vrtnout, abyste ze závodů měli co nejvíce. Jj přesně tak – špekový místa na čumendu. Jsou označená písmeny na mapce, v onebordu a také na fotkách. Takže:

 

Áčko. Je to klasika. První zatáčka po startu slibuje vždy boj o pozice, samozřejmě i strkanice a sem tam pády. To ale není vše. Jde o nádhernou pravou zatáčku s těžkýma brzdama z mírné levé. Prostě koleno přímo proti nové vínové fasádě! Prostoru pro diváky v tomhle místě moc není.

Béčko. Pravoúhlá levá po nekonečné rovině slibuje velké souboje na brzdách.

Céčko. Od béčka je to v podstatě pořád mírná levá, která se nakonec pořádně utáhne. Je to vjezd na obchvatovou silnici a tzn. změnu asfaltu, plno bílého vodorovného značení a také vyjeté koleje od náklaďáků. Je to rychlé těžké místo plné pastí. Béčko i Céčko nabízí prostoru pro diváky hodně. Oblíbená je hlavně mez na vnější straně Céčka.

Déčko. Umělák, zpomalovák, past, chyták. To vše je retardér. Ve Staráku si s ním většinou poradí dobře. Ale i tak je to docela loterie. Pokud ho před vámi někdo byť jen trochu rozhodí, je to pade na pade. Tady je místa dosti, ale mnoho diváků sem většinou nezavítá.

Éčko. Rychlý nájezd, rychlý průjezd a rychlý výjezd. Zatáčka přímo autodromová. Spousta místa a spousta trpaslíků, co ukazujou kudy jet. I pro diváky je místa dost.

Efko. A třešnička na dort nakonec. Kruháč. To je místo, které už mnohokrát rozhodlo, míst kde se často láme nejen chleba. Je to rychlý protahovák pravá levá pravá, ve kterém není ani milimetr na chybu. Sledovat doporučuju vpravo za kruháčem!

Tak a kam bych si tedy stoupnul já? Při akční náladě určitě na Efko. Jako bonus k tomuhle fleku patří i možnost sledovat start. No a jako druhou variantu bych bral Béčko + Céčko. Hodně místa pro deku, či židličky a možnost pendlovat mezi oběma.