Helmy Scorpion - novinky 2024

Scorpion si nachystal pro rok 2024 skvělý novinky - nové helmy, nové barvy, nový design .., prostě je z čeho vybírat :)

Helmy na cestovní endura 

Cestovní helma ADF-9000

Cestovní enduro helma z materiálu Ultra TCT™ , což je revoluční technologie vyvinutá společností Scorpion EXO™ , která nabízí bezkonkurenční ochranu. Extrémně lehká, degresivní integrita při nárazu absorbuje více energie. Proces TCT™ (Thermodynamic Composite Technology) sestává z patentované 5-ti vrstvé směsi propletených a speciálně vytvořených skleněných vláken, aramidu a organických polypryskyřičných vláken. Skvěle vybavená helma se systémem Airfit™ (Systém nafukovacích lícnic pro dokonalé přizpůsobení velikosti), se zapínáním Titanium Double D Ring™, což je vysoce pevný systém titanových D-kroužků se špičkovou odolností. V balení máš kromě čirého i tmavě kouřové plexi, pinlock, držák na kameru a kšilt. V 10 designech.

helmy_scorpion_adf

Skvěle vybavená helma Scorpion ADF-9000

Výklopná enduro helma ADX-2

4v1, tak to je nová ADX-2 helma. Proč? Protože můžeš mít enduro, motokros, integrálu i výklopku. Jednoduchým způsobem si můžeš odepnout kšilt a přilbu používat  jako standardní výklopnou nebo integrální přilbu. Nebo si z přilby můžeš vyjmout i plexi a nahradit ho brýlemi, takže máš najednou helmu motokrosovou. Přilba z pokročilého LG® polykarbonátu s SpeedView® (vnitřní kouřovou clonou s antifogovou úpravou a možností nastavení výšky clony), velké plexi s přípravou pro pinlock (pinlock je součátí balení) umožňující ještě lepší periferní vidění.  A 12 barevných variant.

helmy_scorpion_adx

Nové výklopné enduro helmy ADX-2

 

Integrální helmy

Helma EXO-1400 II a EXO-1400 II Carbon

Co se týká řady EXO-1400 II, tak má nový agresivní tvar,  zbrusu nový super špičkový ventilační systém (horní ventilace zajišťuje optimální proudění vzduchu, který účinně ochlazuje helmu, zatímco teplý vzduch je odborně odváděn zadním ventilem). Velmi lehké přilby pro závodní i silniční použití v nových matných i lesklých designech.

Helma EXO-520

Velmi oblíbená řada helem s dofukem tváří, přípravou pro dioptrické brýle, vnitřní kouřovou clonou s antifog úpravou. V ceně máš i pinlock a spoustu dalších vychytávek .. Nové barvy, nové designy..

Integrální stylová helma COVERT FX

Takže pokud chceš fakt stylovku, tak jedině Covert FX. Helma s materiálu Ultra TCT™ (revoluční technologie vyvinutá společností Scorpion EXO™ , která nabízí bezkonkurenční ochranu). Proces TCT™ (Thermodynamic Composite Technology) sestává z patentované 5-ti vrstvé směsi propletených a speciálně vytvořených skleněných vláken, aramidu a organických polypryskyřičných vláken. Příprava pro dioptrické brýle, bradový a nosní deflektor, dvě horní ventilace a 1 bradová ventilace. Helmy se dodávají s čirým a tmavě kouřovým plexi. Nemají sluneční clonu.

helmy_scorpion_covert

 Stylovka - integrální helma Covert FX

Integrální helma EXO-491

Inovace modelu EXO-490, helma z polykarbonátu, se zcela odnímatelným a omyvatelným interiérem KwikWick® (hypoalergenní a zaručuje lepší absorpci vlhkosti, pokožka dýchá i při vyšších letních teplotách), KwikFit™ – úprava interiéru umožňující použití většiny standardních typů dioptrických brýlí v přilbě, SpeedView® – vnitřní kouřová clona s antifogovou úpravou, jedna bradová a dvě horní ventilace, zadní odfuk. V 18 designech.

helmy_scorpion_exo_491_1

 Zcela nová helma EXO-491

 

Sportovní helmy

Sportovní přilba EXO-R1 carbon

Extrémně lehká závodní helma z Ultra TCT™ CARBONu (degresivní integrita při nárazu absorbuje více energie). V balení máš jak čiré plexi, tak navíc i tmavé plexi MAXVISION vybaveným Tear-off (kolíky se zámkem uprostřed plexiskla) a také pinlock. Plexi má také systém ELLIP-TEC® II D s přípravou pro trhačky. Systém AIRFIT CONCEPT HelmetPump™ (možnost přizpůsobení velikosti přilby pomocí dofukovacích 3D polstrovaných líc­nic), nosní a bradový deflektor pro snížení hlučnosti přilby, horní, bradová a 3 zadní ventilace.

helmy_scorpion_r1_carbon

 Sportovní velmi lehké helmy EXO-R1 Carbon

 

Sportovní přilba EXO-R1

Helma s pinlockem, čirým a navíc i tmavým plexi MAXVISION vybaveným Tear-off kolíky se zámkem uprostřed plexiskla, plexi systém ELLIP-TEC® II D s přípravou pro trhačky. Nový ELLIP-TEC® II systém ochranného plexi (lepší vzduchotěsnost mezi štítem a podporuje rychlejší, plynulejší a klidnější jízdu), nosní a bradový deflektor pro snížení hlučnosti přilby, AIRFIT CONCEPT HelmetPump™ (možnost přizpůsobení velikosti přilby pomocí dofukovacích polstrovaných líc­nic).

helmy_scorpion_r1_

 Helma EXO-R1 v nových barvách


Překlápěcí přilby


Překlápěcí helma s dvojí homologací EXO-TECH EVO PRO

Překlápěcí helma s homologací ECE R22.06 P/J TCT-UT jak pro uzavřenou, tak i otevřenou variantu. Extrémně lehká díky revoluční technologii materiálu ULTRA TCT-U™ (degresivní integrita při nárazu absorbuje více energie). Široké zorné pole, integrovaná sluneční clona, snadno použitelný mechanismus ochrany brady a ventilace zajišťují snadnou manipulaci a lepší proudění vzduchu. V balení máš 3D Pinlock, čiré a tmavě kouřové plexi.

helmy_scorpion_exo_tech

 Překlápěcí helma s dvojí homologací


Překlápěcí helma EXO-TECH Carbon

Karbonová helma s velmi nízkou váhou 1550g (ve vel. M) a překlopením až do zadní části přilby, dvojí homologace (certifikováno jako uzavřená a otevřená přilba), KWIKWICK3® LINER (pohodlný, odnímatelný, pratelný a hypoalergenní interiér s vynikajícími absorpčními schopnostmi), SpeedView™ sluneční clona UV400 s antifogovou úpravou EverClear™.

helmy_scorpion_exo_tech_carbon

Překlápěcí karbonové helmy EXO-TECH Carbon

 

Motokrosové helmy

Kros přilba VX-16

Ve srovnání s předešlým modelem VX-15 má přilba VX-16 delší bradovou část, větší oblast zorného pole, širší kšilt (nastavitelné aerodynamické hle­dí). Potěší tě KWIKWICK2® LINER (efektivní interiér, je hypoalergenní, odnímatelný, omyvatelný v pračce a velmi měkký a příjemný na dotek), AIRFIT CONCEPT HelmetPump™ pumpička k dofouknutí lícních vycpávek, systém pro vytržení lícnic v případě nehody (tvarované 3D technologií pro větší pohodlí), bradová ventilace a velké ventilační vstupy (neuzavíratelné) v čelní části, nosní deflektor. Z lehkého a odolného polykarbonátu.

helmy_scorpion_vx_16

Motokrosové helmy VX-16

 

Motokrosová přilba VX-22

Nový Scorpion VX-22 Air je nástupcem ikonické VX-21 Air helmy s působivými výsledky ve všech typech terénu. Tato helma kombinuje to nejlepší z technologie a byla vyvinuta podle doporučení nejlepších crossových a enduro jezdců, aby dosáhla vynikajícího výkonu. Přilba Scorpion Vx-22 Air je vybavena ultralehkou skořepinou z TCT vláken s bezpečnostním systémem MIPS® pro vysokou absorpci nárazů a rozptyl. Nafukovací pumpa Airfit® umožňuje dokonalé uchycení tváří, jako kdybychom si nechali vyrobit helmu na míru. Vnitřní polstrování KwickWick® 3 je vyjímatelné, pratelné a také velmi pohodlné. Nakonec zdůrazňujeme nový ventilační systém, optimalizovaný tak, aby poskytoval rychlejší schnutí vlhkosti, a také nový kšilt Exolon®.

helmy_scorpion_vx_22

Velmi lehké motokrosové helmy VX-22

 

Marťas

Sleduj nás taky na facebooku nebo na instáči s hashtagem #motojomaxcz. 

 facebook_motojomax  logo_instagram_male   linkedin_motojomax        youtube-1837872_640