Motojomax - jak to všechno začalo

MOTOJOMAX je rodinná motorkářská firma s dlouholetou tradicí a motoshop v Kutné Hoře v roce 2020 slaví 18let.

A jak to vše začalo se dozvíš od majitele firmy Martina Jelínka.

Skoro 9 let jsem se pohyboval v obchodě na pozici obchodního zástupce a manažera obchodu. Jednalo se o prodej kosmetiky technické drogerie do maloobchodní sítě v rámci celé ČR a nadnárodních řetězců (Tesco, Billa, Penny atd.). Řízení prodejního týmu 10 obchodních zástupců, plánování reklamních akcí a úzká spolupráce na marketingové strategii firmy mě sice bavila, ale cítil jsem, že ve 33letech potřebuji změnu a dělat to, co mě naplňuje.
Už od dětství mě fascinovaly motocykly a závodní auta, takže první myšlenka na změnu zaměstnání byla jasná.

Naskytl se jeden zajímavý projekt. Jednalo se o otevření nového obchodu motoshopu, a to nabídka na pozici Hlavní technik servisu a manažer prodeje motocyklů, skútrů, moto doplňků a náhradních dílů. Servis motocyklů – příjem a výstupní kontrola, návrhy a montáž tunningových dílů a k tomu související - nabídky úvěrů a leasingových smluv včetně pojištění vozidel při jejich prodeji. Tuto nabídku jsem přijal a začal se věnovat novému typu obchodu, který mě naprosto pohltil. Těšil jsem se najednou do práce a všechno to kolem motorek mě dostalo na jinou dimenzi. Firmě se začalo dařit, zákazníci se vraceli a vše šlo tak nějak samo. A právě v tuto dobu, když byla firma už v černých číslech, se po 6 letech rozhodl můj zaměstnavatel, že firmu prodá.

Byla to pro mně rána a neuměl jsem si už představit, že bych musel najednou shánět novou práci, věnoval jsem tomu veškerý čas, soboty, neděle a nechal jsem tam přeci část svého života a to nejlepší ze sebe. Po rodinné radě padlo rozhodnutí, že firmu koupím. Půjčil jsem si peníze a začal prostě podnikat.

V srpnu měl motoshop 18 let výročí.  Obchod se za ty roky rozrostl a taky trochu změnil, už nenabízíme servis a prodej motocyklů, ale specializujeme se na motooblečení a veškeré motopříslušenství včetně náhradních a tunning dílů na motocykly, skútry a ATV. Zmíněný sortiment nabízíme u nás v naší stylově zařízené kamenné prodejně v Kutné Hoře a také na E-shopu.

Zákazníkům rozdáváme radost, protože koníček se nám stal povoláním, proto je u nás každý zákazník vždy až na prvním místě :)

Jak to vše začalo se také dozvíš na videu