Jak vybrat interkom na motorku?

Interkom v přilbě není dneska nic neobvyklého jak pro jízdu na motocyklu, tak i na ATV a skútru. Výhoda spočívá v tom, že přes funkci Bluetooth si spáruješ svůj chytrý telefon s interkomem, který máš přidělaný na přilbě na levé straně (interkom se ovládá levou rukou, jelikož pravou rukou ovládáš plyn a brzdu) a můžeš tak přijímat hovory i za jízdy. Díky již zmíněné funkci Bluetooth, můžeš poslouchat i muziku nebo povely z navigace. No a když máš interkom, který se umí spárovat i s více jezdci, můžeš s nimi komunikovat třeba na společné vyjížďce :)

Ale který interkom vybrat? Nejdříve si rozmysli, jestli budeš interkom používat sám nebo chceš být ve spojení s kámošem na další motorce anebo s celou skupinou. A podle toho si vyber:

  • interkom pro 1 jezdce
  • interkom pro 2 jezdce
  • interkom pro 4 jezdce
  • levnější varianta interkomu pro otevřené helmy
  • interkomy s neomezeným počtem uživatelů s funkcí MESH
  • ostatní Interkomy na práci a sport

My máme dlouholeté zkušenosti s interkomy od světového výrobce SENA, které sami používáme již dlouhá léta. Jinak od značky SENA děláme kompletní sortiment interkomů včetně příslušenství :) Nabízíme ti i odbornou montáž interkomu do přilby. Montujeme i interkomy jiných značek, stačí napsat na info@motojomax.cz, nebo zavolat "Marťase" 606 610 227, a vše doladíme ke tvé spokojenosti.

V tomto článku představujeme řadu interkomů SENA se zkratkou SF, které umí český jazyk. Ten ti nahrajeme ZDARMA, takže při objednávce ti přijde Interkom nabitý, s nahranou češtinou a českým návodem. 

interkomy_sena_bluetoothInterkomy SENA řady SF mluví česky :)

Interkom pro 1 jezdce a spolujezdce

SENA SF1 je jednoduchý komunikátor pro jezdce a také spolujezdce, ale pouze na jedné motorce ! Díky technologii Bluetooth jsou k dispozici tyto vlastnosti headsetů SENA:

Handsfree ovládání mobilního telefonu, příjem pokynů z navigace, poslech oblíbené hudby - nejen z Bluetooth mobilního telefonu, ale i z jakéhokoliv Bluetooth MP3 přehrávače, možnost komunikace řidiče a jeho spolujezdce (s druhým headsetem) ale do vzdálenosti maximálně 12 metrů (pro tuto funkci je nutno aktualizovat firmware na poslední verzi), mluví česky, součástí balení je jak ohebný, tak i pevný mikrofon, headset se tedy hodí jak pro uzavřené tak i pro otevřené či vyklápěcí přilby.

Interkom pro 2 jezdce

SENA SF2 je jednoduchý 2cestný komunikátor pro jezdce, který může komunikovat se spolujezdcem, tak  i s jiným jezdcem na jiné motorce ! A navíc i za jízdy si můžeš užívat hudbu na MAX - v balení najdeš druhé HD sluchátka, která mají čistý zvuk a zesílené basy :) Tento interkom můžeš koupit samostatně, ale nabízíme ho i v sadě 2kusů za lepší cenu !

Díky technologii Bluetooth máš k dispozici tyto vlastnosti:

můžeš komunikovat s dalším headsetem do vzdálenosti až 800 metrů v otevřeném terénu, handsfree ovládání mobilního telefonu, příjem pokynů z navigace, poslech oblíbené hudby - nejen z Bluetooth mobilního telefonu, ale i z jakéhokoliv Bluetooth MP3 přehrávače, headset má vestavěné FM rádio včetně RDS systému a paměti na 10 stanic, model SF2 má nově 2 sady sluchátek: standardní a nově i HD sluchátka, která poskytují kvalitnější a hlasitější zvuk, mluví česky, součástí balení je jak ohebný, tak i pevný mikrofon, headset se tedy hodí jak pro uzavřené tak i pro otevřené či vyklápěcí přilby.

 interkom_sena_sf2Interkom SENA SF2 pro 2 jezdce nebo pro 1 jezdce a jeho spolujezdce

Interkom pro 4 jezdce

SENA SF4 je ideální Bluetooth zařízení pro malé skupiny, kde se mohou navzájem propojit maximálně 4 jezdci ! I u těchto interkomů platí, že v balení najdeš druhé HD sluchátka, která mají čistý zvuk a zesílené basy :) Tento Interkom můžeš koupit samostatně, ale nabízíme ho i v sadě 2kusů za lepší cenu !

Díky technologii Bluetooth máš k dispozici tyto vlastnosti:

Komunikovat s dalším headsetem do vzdálenosti až 1,2 km v otevřeném terénu, handsfree ovládání mobilního telefonu, příjem pokynů z navigace, poslech oblíbené hudby - nejen z Bluetooth mobilního telefonu, ale i z jakéhokoliv Bluetooth MP3 přehrávače, headset má vestavěné FM rádio včetně RDS systému a paměti na 10 stanic, model SF4 má nově 2 sady sluchátek: standardní a nově i HD sluchátka, která poskytují kvalitnější a hlasitější zvuk, mluví česky, součástí balení je jak ohebný, tak i pevný mikrofon, headset se tedy hodí jak pro uzavřené tak i pro otevřené či vyklápěcí přilby.

Levnější varianta pro otevřené helmy

Jestli nechceš mít zvenku na přilbě jednotku interkomu, sáhni po levnější variantě, která je určená do otevřených přileb a vše je schované uvnitř přilby. Kvalitní interkom na motorku SENA 3S je určen pro hladkou instalaci do otevřených přileb. Díky bezdrátové Bluetooth technologii umožní bezproblémovou komunikaci s dalším jezdcem na vzdálenost 200 metrů. Zajištěn je rovněž pohodlný poslech hudby z mobilních zařízení, přijímání pokynů z mobilní navigace či vyřizování telefonních hovorů. Interkom do přilby je vybaven dvoutlačítkovým ovladačem, pomocí kterého pohodlně nastavíš hlasitost a přehrávání playlistu. Díky unibody designu jsou všechny komponenty integrovány do jediného zařízení. O kvalitní přenos zvuku se postará moderní Bluetooth technologie s funkcí blokování okolního hluku, která zajistí bezproblémovou komunikaci i v rušném prostředí. 

interkom_sena_3sInterkom pro otevřené helmy SENA 3S

Interkomy pro neomezenou komunikaci ve skupině s technologií MESH

Bezdrátový adaptér SENA + Mesh vytvoří tzv. Mesh síť ke všemu, co má Bluetooth 4.1

Jakýkoliv SENA Interkom headset s Bluetooth verze 4.1 nyní může využívat Mesh technologii poprvé představenou u headsetu SENA 30K, Mesh technologie znamená, že se nemusíš párovat s každým headsetem přes Bluetooth, pokud jsi v dosahu 800 m od adaptéru + Mesh síti, automaticky jsi spojen s ostatními headsety bez nutnosti párování. Pokud se za jízdy dostaneš mimo dosah sítě MESH, tak to nevadí, když se přiblížíš skupině do těch zmíněných 800m budeš opět automaticky připojen.

Ve veřejném módu může mít skupina neomezený počet členů, spojeni budou jednoduše všichni v dosahu 800 m.

Bezdrátový-adaptér-SENA-Mesh  Bezdrátový adaptér SENA + Mesh

 

Značka SENA vyrábí interkomy nejen pro motorkáře, ale nabízí je i do sluchátek

Víceúčelové sluchátka Tufftalk Lite s Interkomem od SENY

Přes týden stavíš se svojí partou dálnici a o víkendu potřebujete naučit své dítě jezdit na pitbiku. Tyto sluchátka od SENY zvládnou obojí. Jak název napovídá, Tufftalk Lite je méně náročná a cenově výhodná verze, která poskytuje vyšší stupeň ochrany na hlučných pracovištích, protože pomáhá tlumit hlasité nebo rušivé zvuky a poskytuje potřebnou ochranu před trvalou ztrátou sluchu.Tufftalk Lite má jako hlavní funkci čtyřcestný interkom Bluetooth s pracovní vzdáleností až 800 metrů.

Všestranné připojení

Pomocí Bluetooth 4.1 můžeš Tufftalk Lite spárovat se svým chytrým telefonem nebo hudebním zařízením Bluetooth a uskutečňovat nebo přijímat hovory a poslouchat hudbu prostřednictvím reproduktorů HD. Pomocí aplikace SENA Industrial Smartphone App můžeš snadno konfigurovat nastavení, nastavit předvolby rychlé volby nebo vytvořit předvolby rozhlasových stanic FM pro poslech prostřednictvím vestavěné funkce FM rádia. Průmyslová komunikace ještě nikdy nebyla tak jednoduchá a snadno použitelná. 

sluchatka_senaSluchátka SENA

 ..a co třeba interkom na outdoorové sporty? Ano, i ty značka SENA vyrábí

Interkom SENA Bluetooth handsfree outdoor headset SPH10 a EXPAND

Na tyto interkomy přilbu nepotřebuješ, dáš si ho na hlavu a je to :) SENA SPH10 a EXPAND je určen pro veškeré outdoorové sporty - běh, běžky, cyklistiku, paragliding, windsurfing, lezení po skalách, motokáry apod. Cokoliv tedy děláš a potřebuješ si u toho povídat, tak tady můžeš.

Po spárování s mobilním telefonem s Bluetooth, tento Interkom v sobě soustředí obvyklé funkce handsfree komunikátoru:

můžeš poslouchat oblíbenou hudbu (MP3 nebo rádio, záleží čím je mobilní telefon nebo MP3 přehrávač vybaven), příjem pokynů z GPS navigace, interkomem se spojíš až se 3 dalšími kolegy s headsetem, dosah 900 metrů (v otevřeném terénu), handsfree ovládání mobilního telefonu, hlasové ovládání (k dispozici v angličtině, italštině, němčině, francouzštině a španělštině). Jinak nejsou určené do motocyklových helem! Mají robustní konstrukci a jsou odolné proti vodě a potu.

sena_outdoor
 Interkomy pro sport

SENA nabízí také komuniklátory pro značky SHOEI, ARAI, HJC, SCHUBERTH

Tyto komunikátory jsou určené pro určité typy přileb daného výrobce.

Interkom SENA Mesh headset 50C se 4K kamerou

Špičkový Mesh headset se zvukem Harman Kardon a 4K kamerou. Nový vrchol nabídky.

Kamera a komunikace ve zcela novém pojetí:

Špičková řada 50 společnosti Sena je rozšířena o dlouho očekávaný model 50C vybavený kamerou. 50C je nabitý funkcemi, včetně špičkové komunikační technologie Mesh a Bluetooth společnosti Sena a nově i 4K kamery. Zcela nové reproduktory a mikrofon Harman Kardon přinášejí do vaší jízdy vynikající čistotu zvuku. Připrav se na nepřekonatelný audio/video zážitek.

Klíčové vlastnosti headsetu 50C:

Prémiový zvuk od Harman Kardon obsahující jak reproduktory, tak i mikrofon. Integrované interkomové systémy Mesh a Bluetooth. Přístup k digitálnímu asistentovi aktivovanému hlasem ("Hey Google"/"Hey Siri"). Hlasové příkazy v 8 jazycích.

kamera_sena_50c_meshModel 50C vybavený kamerou. 

Dálkové ovládání

Další vychytávkou od SENY jsou dálková ovládání, která jsou určená jako příslušenství pro vybrané Bluetooth komunikátory SENA. Můžeš vybrat z několika typů. Dají se přidělat na zápěstí, řídítka, nádrž …

Nabízíme i Interkomy jiných značek, které jsou určené přímo do určitých typů přileb.

Interkom do přileb SCORPION

Intercom Scorpion EXO-COM je určen pro helmy značky Scorpion. Je vhodný do integrálních, vyklápěcích i otevřených přileb. Jednoduché ovládání, které bez problémů zvládneš i za jízdy v rukavici.

Díky technologii Bluetooth 5.0 můžeš připojit více zařízení současně (smartphone, GPS, MP3 přehrávač ...), zatímco síť síťové komunikace DynaMESH ti umožní mluvit se skupinou až 4 jezdců, aniž by tě přerušil odjezd a návrat jezdce: Žádné další zastávky pro resetování komunikačních systémů, jediné kliknutí je vše, co potřebuješ pro celou cestu! Už žádné praskání a neslyšitelný dialog díky hd zvuku v helmě! Sluchátka Boost 2.0 jsou vybavena ekvalizérem, posilovačem basů a funkcí vyvážení, kterou lze snadno nastavit pomocí vyhrazené aplikace Scorpion. Patentovaný duální mikrofonní systém uClear s redukcí šumu umožňuje komunikačnímu systému přenášet pouze tvůj hlas odfiltrováním okolního hluku jako je vítr.

Užij si jízdu s hudbou! EXO-COM je vybaven multitaskingovým zvukem pro poslech a sdílení hudby, zatímco hlasitost se upravuje, takže můžeš jasně porozumět oznámením navigace a vydávat hlasové příkazy.

Vysoce kvalitní produkt EXO-COM je také vodotěsný a certifikovaný IPX5.

Lze namontovat do těchto přileb Scorpion: Exo-520, Exo-930, Exo-Tech, Exo-S1 a Exo-HX1.
  

Jednoduchý Interkom SHARKTOOTH Prime pro přilby SHARK

Komunikační systém SHARKTOOTH je určený především pro helmy SHARK. Cena je za sadu do 1 přilby. S intekomem SHARKTOOTH Prime můžeš poslouchat stereo hudbu, hlas navigace GPS, přijímat tel. hovory a volat a mluvit se spolujezdcem. Má malý dosah, takže je ideální pro jezdce a jeho spolujezdce. Tělo Interkomu je malé a slabé, protože baterii má umístěnou v přilbě. Proto dělá minimální aerodynamický hluk a neruší design přilby.

Interkom lze nainstalovat i do jakékoliv helmy jiné značky, je ale potřeba, jestli je to možné v zadní části helmy v polystyrenové výstelce udělat kapsu na baterii.

SHARKTOOTH2 

Veškeré info o interkomech, příslušentví SENA a případné montáži do přilby ti rádi ukážeme a vysvětlíme v našem kamenném obchodě, nebo napíšeme na chat.

Nabízíme odbornou montáž interkomu do přilby. Montujeme i interkomy jiných značek, stačí napsat na info@motojomax.cz, nebo zavolat "Marťase" 606 610 227, a vše doladíme ke tvé spokojenosti. 

Fajn den :) JOMAXÁCI

 

V případě jakýchkoliv dotazů piš info@motojomax.cz nebo volej Marťase 606 610 227

Sleduj nás taky na facebooku nebo na instáči s hashtagem #motojomaxcz. 

 facebook_motojomax  logo_instagram_male   linkedin_motojomax        youtube-1837872_640